Nieuw-Lekkerland collectief sterk

ridderkerk •  Nieuw-Lekkerland breide een mooi einde aan een wat zorgelijke week door uit bij RVVH met 0-2 de eerste driepunter van het nog prille seizoen te oogsten. Damien Muller en Sjoerd Slob waren de doelpuntenmakers.

“Een mooie overwinning van een hecht collectief”, vatte trainer Bert Buizert het optreden van zijn team in één zin samen. “De dagen voor de wedstrijd hadden we nogal wat zorgen. Thom den Besten en Damien Muller hadden allebei te kampen met buikgroep, jongens als Niels Brekelmans en Walter Heijkoop hadden last van blessures en er waren spelers die vanwege privézaken niet konden trainen. Als je dan toch zó goed voor de dag komt tegen een goed voetballende ploeg als RVVH, dan kun je als trainer alleen maar trots zijn op je ploeg.”

Nieuw-Lekkerland kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een rake uithaal van Damien Muller. Na rust zorgde Sjoerd Slob met een poeier (Buizert: “hij raakte de bal verkeerd, ha ha!”) voor de 0-2 eindstand.


Papendrecht

Zaterdageersteklasser Papendrecht is de competitie begonnen met een 1-1 deling met Nieuwenhoorn; een uitslag waarop weinig viel af te dingen. In de 29e minuut mocht de thuisclub de openingstreffer produceren. Dat gebeurde met medewerking van de Papendrechtse centrumverdediger Nick Kamerlingh, die verzuimde zijn tegenstander af te stoppen en vervolgens zijn doelman de ‘noodrem' in werking moest laten zetten. Dat betekende een strafschop, die vervolgens werd benut. 


Drie minuten later tekende Jarden van Ek namens de gasten de gelijkmaker aan. Daar bleef het verder bij.