zaterdag 18 september

Markt en kelderverkoop Grote Kerk
09:00, Alblasserdam, Grote Kerk. Zaterdag 18 september van 09.00 tot 16.00 uur is er markt op het kerkplein en weer kelderverkoop in de ruime kelders onder de Grote Kerk van Alblasserdam.Met deze markt wordt er een nieuw seizoen kelderverkoop gestart. Op het plein staat de sieradenkraam. In het afgelopen seizoen zijn er veel spulletjes uit grootmoeders tijd verzameld en nu op deze zaterdag te koop. Naast de kerk is er rommelmarkt. Er is ook ruime gelegenheid om even te rusten met koffie, thee en fris.Toestemming voor de markt is met voorwaarden: het kerkplein heeft één toegang vanaf het Cortgene aan de voorzijde van de kerk, de uitgang is aan de achterzijde naar De Haven. Er is één looprichting langs kraampjes en rommelmarkt. Uiteraard blijft ook de 1,50 meter van toepassing.Er zijn veel meubels, glas en aardewerk, retro, brocante, exotica, nostalgie, daarnaast wanddecoratie, gereedschap, uitverkoop van kleding en boeken, waaronder veel christelijke schrijvers.Met ingang van donderdag 23 september is de Kelderverkoop elke donderdag van 09.30 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur geopend.De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het dak van de Grote Kerk. De Grote Kerk is niet alleen belangrijk voor de kerkelijke gemeente maar is dat ook als Rijksmonument voor geheel Alblasserdam. Voor meer informatie: www.kelderverkoop-alblasserdam.com.

Historische Vereniging verkoopt tweedehands boeken
10:00, Alblasserdam, Cortgene 3. De Historische Vereniging West-Alblasserwaard houdt voor haar pand aan het Cortgene 3 in Alblasserdam op 18 september een verkoping van nieuwe en tweedehandsboeken over de meest uiteenlopende historische onderwerpen. Kopers zijn van harte welkom van 10:00 tot 16:00 uur. Bezoekers van het pand worden getrakteerd op een kopje koffie met iets lekkers. Dit vanwege het 40-jarig bestaan van de vereniging op 6 oktober.

dinsdag 21 september

Kennismaking met Emmaüscursus in De Ark in Papendrecht
20:00, Papendrecht, De Ark. In de Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt op dinsdagavond 21 september een kennismakingsavond gehouden over de Emmaüscursus. Dat is een basiscursus over het christelijk geloof, waarin deelnemers samen op zoek gaan naar wat belangrijk en zinvol is in het leven. In de bijbel wordt gezocht naar antwoorden in een open gesprek over allerlei eigentijdse thema’s.De cursus is gratis en vindt na 21 september om de week plaats op negen dinsdagavonden. Voor meer informatie: Trudie van Harten van 06-15822051 of emmaus@hervormdpapendrecht.nl. Iedereen is welkom, voorkennis is niet nodig.

woensdag 22 september

Crea Club gaat weer van start bij Suppord in Papendrecht
14:00, Papendrecht, Suppord. Suppord, het jeugd- en jongerenwerk in Papendrecht, start weer met de Crea-Club voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.Tijdens de Crea-Club kunnen kinderen heerlijk knutselen onder deskundige begeleiding van het Familiehuis. Elke keer staan er nieuwe knutsels op het programma en natuurlijk nemen ze na afloop hun creaties mee naar huis. Inschrijven/aanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis. De Crea Club vindt plaats in de crea-ruimte op de locatie van Suppord aan de Boeieraak 1 in Papendrecht tussen 14.00 en 16.00 uur op woensdag 22 september, woensdag 24 november en woensdag 15 december. Meer info over de activiteiten van Suppord staat op www.suppord.nl.