Prikbus zorgt voor 337 extra coronavaccinaties

papendrecht • Vorige week stond de prikbus van de GGD Zuid-Holland Zuid vijf dagen lang op verschillende locaties in Papendrecht. Er werden in die dagen 337 prikken gezet.
Dat noemt de gemeente Papendrecht een goed resultaat. Wethouder Kees de Ruijter van onder meer volksgezondheid twittert daarover: “Als wethouder volksgezondheid ben ik zeer tevreden met het resultaat! 337 prikken zijn gezet. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook voor de medewerkers van het Rode Kruis een welverdiende pluim.”


Informatieavond over cliënt-ondersteuning

alblasserdam • Op maandag 13 september organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer een avond voor ouders van kinderen met extra zorg. Het thema voor de avond is ‘Cliëntondersteuning’.
Cliëntondersteuner Marieke de Leeuw bij MEE Vivenz zal deze keer aanwezig zijn en met elkaar bekijken we wat een cliëntondersteuner kan betekenen. Belangstellenden zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom in de huiskamer van de SWA aan het Cortgene 20 in Alblasserdam. De ontmoeting duurt ongeveer tot 21:30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Dat kan door een email te sturen naar h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of te bellen naar 078-2021220.


Keramiekworkshop in De Kleibakkerij 

papendrecht • Het sfeervolle atelier van De Kleibakkerij aan de Kerkbuurt 76 in Papendrecht organiseert binnenkort op twee avonden een workshop.
Op 22 september wordt er een schaal, tegel of kommetje gemaakt met behulp van een mal. Nadat het werk is gestookt volgt de tweede avond: het beschilderen van het werk met keramische glazuur. Meer info: www.kleibakkerij.nl of Facebook en Instagram: De Kleibakkerij keramiek. Kosten: 55 euro Tijd: 19.15 tot 21.45 uur. Inschrijven kan via pkalhorn@lmc-vo.nl of bel: 078-6410293.


Onderzoek invloed beheer rivierdijken op bijenbestand

regio • Waterschap Rivierenland volgt vanaf dit jaar vijf jaar lang de bijen op veertig plekken. Het waterschap onderzoekt wat de invloed van gefaseerd beheer is op de bijen op rivierdijken.
Nederland kent zo'n 370 inheemse soorten wilde bijen. Deze bijen vormen een goede graadmeter om de veranderingen in biodiversiteit in kaart te brengen. Zo kan het waterschap zien of het aangepast beheer van de dijken tot meer biodiversiteit leidt.
Meer dan 20 soorten gaan al jaren sterk achteruit. En staan op de Rode Lijst. Op de Rode Lijst staan flink wat soorten die in Nederland vaak op rivierdijken voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn de wikkebij en de knautiabij. "We zagen in ons onderzoek gelukkig nog veel zeldzamere soorten, zoals de driedoornige metselbij, de boshommel, de Texelse zandbij en de knautiawespbij”, stellen de onderzoekers van het waterschap in een nieuwsbericht. "Dit zijn onverwachte vondsten die hoop geven voor de toekomst.” De vraag is of gefaseerd beheer eraan bijdraagt dat de soorten die op de Rode Lijst staan in aantal groeien. Dit zal de komende jaren blijken.