• Robin Lodder.
• Robin Lodder. Foto: Richard van Hoek

'Geen pijl op te trekken waar elftallen staan'

Teams uit de regio gaat het gevecht aan

kinderdijk/papendrecht • "Maar dat geldt voor meer ploegen na bijna één seizoen zonder competitieduels. Dion Warner kan het namens Drechtstreek beamen. "We gaan het zien. Het belangrijkste is dat we weer aan voetballen toekomen. Heerlijk!”

De laatste keer dat de Kinderdijkse zaterdagtweedeklasser De Zwerver 'om het echie' in actie kwam, was vorig jaar oktober tegen Altena. "En daarna was het klaar,", verzucht Robin Lodder. "Super jammer, want we waren goed aan het seizoen begonnen en hadden het gevoel dat het wel eens een mooie competitie voor ons kon worden."


Verwachtingen intact

De positieve verwachtingen van toen zijn op De Schans intact gebleven, weet de 23-jarige linksback. "We hebben een prima spelersgroep waarin ten opzichte van vorig jaar nauwelijks iets veranderd is. Er gingen geen jongens weg en er kwamen alleen vanuit onze jeugd wat voetballers bij. Onze basis is degelijk, daar kunnen we straks ons voordeel mee doen. Zelf concentreer ik me op de linksbackpositie, hoewel ik van origine middenvelder ben. Bij De Zwerver echter is het middenveld dusdanig sterk bezet dat ik me beter op mijn huidige plek kan concentreren omdat daar de kans op veel speelminuten het grootst is."


"Bovendien is het geen straf om vleugelverdediger te zijn, hoor. Ik krijg regelmatig de gelegenheid om me ook in aanvallend opzicht te laten zien. Lodder is blij dat De Zwerver dit seizoen weer deel uitmaakt van een 'Zuid-poule'. "Dat is een stuk leuker voetballen dan in 'het Rotterdamse'. Ik verheug me bovendien weer op leuke regioduels zoals tegen Drechtstreek, Arkel en EBOH. Heerlijk!"


Hopen op betere start

“Laten we hopen op een betere competitiestart dan vorig jaar”, zegt Drechtstreek-verdediger Dion Warner. “Toen kwamen we na een prima voorbereiding en een geslaagde bekercampagne niet verder dan nul punten uit vier duels.. Echt bizar, want we dachten écht klaar te zijn voor een goed seizoen. Ik snap best dat veel voetbalvolgers vanwege die slechte start Drechtstreek niet al te hoog inschalen voor dit seizoen. Wij delen dat pessimisme zeker niet, al besef ik ook dat we geen ploeg hebben die bovenin mee zal gaan doen. We hebben een leuke ploeg met tal van jonge talenten. Zelf behoor ik met mijn 27 jaar tot de meer ervaren krachten. Mijn leeftijdgenoten en ik zien het als één van onze taken om de ‘jonkies’ bij de hand te nemen, zodat ze in een later stadium de boel kunnen overnemen. Zo ontwikkelen we een nieuw, sterk Drechtstreek vanuit onze eigen gelederen.” Aanvoerder Dion Warner wordt in de defensie van Drechtstreek gewaardeerd vanwege zijn inzet en onverschrokkenheid. “Ik ben een echte ‘beuker’”, stelt hij glimlachend vast. “Duidelijk is dat ik het niet van mijn voetballende kwaliteiten moet hebben. Ik troost me maar met de gedachten dat veel spitsen liever niet tegen me spelen, haha! Ik ben overigens niet meer zo wild als vroeger. Toen kleunde ik er altijd meteen in. Ik kies nu voor een wast gedoseerde aanpak.”


Verdrietige reden

Warner kreeg voor het eerst een basisplek in het Drechtstreek van Miguel Munoz. “Ik kwam in beeld nadat Erwin van der Heiden vertrokken was”, vertelt hij. “Daarna ben ik er niet meer uit geweest. En nu ben ik zelfs aanvoerder, al is de reden daarvoor verdrietig. Ton Groffen was captain, maar raakte nog vóór de officiële voorbereiding zwaar geblesseerd bij een onderling partijtje op kunstgras. Hij staat nu met een kruisbandkwetsuur lange tijd langs de kant. Enorm jammer. Dat gun je niemand en zeker een fijne vent als Ton niet. Nu hij is weggevallen draag ik de band. Ja, daar ben ik trots op. Ik heb altijd belangrijk willen zijn voor de ploeg. Als aanvoerder kun je dat op een extra manier invulling geven.”


Jan Timmer