Afbeelding
Foto: Bert Bons

Wethouder Pieter Paans opent Summer Stuif

papendrecht • Wethouder Pieter Paans van onder meer sportzaken heeft op maandagochtend 23 augustus de Summer Stuif geopend, die tot en met donderdag 26 augustus gehouden wordt in Papendrecht.

De organisatie is in handen van het Sportcentrum, Wasko en Suppord. Het thema bij deze Summer Stuif is Fit & Fun en dit maakt het programma nog actiever. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich vier dagen uitleven bij de Spring in een hal vol springplezier. Er zijn diverse workshops, zoals Breakdance, Streetdance en Boksen. De hele dag zijn er leuke films en er is Wasko Sport met onder andere lasergamen en de Smikkelhoek. Verder is er Bootcamp in het water met Survivalzwemmen, Zeemeerminzwemmen en Watervoetbal.

De Summer Stuif is alleen voor kinderen toegankelijk. Ouders en andere volwassenen hebben dus geen toegang tot het Sportcentrum tijdens de Stuif.

Vlak voordat wethouder Pieter Paans de Summer Stuif opende, verzorgde Bounce een spetterend optreden op het plein voor het Sportcentrum.


Burendag in Alblasserdam

alblasserdam • In het hele land worden er op de Burendag op zaterdag 25 september activiteiten georganiseerd. Ook in Alblasserdam worden buren opgeroepen om een gezellige dag te organiseren.

Voor meer informatie en ideeën kan men contact opnemen met stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Zij kunnen helpen met budget en helpen met het opzetten van de organisatie. Gedacht kan worden aan een pannenkoekenfeest, burenbingo, puzzeltocht, opruimactie, enzovoorts.
Meer informatie is te verkrijgen bij de dorpsmakelaars Jantien of Marion van de SWA. Zij zijn bereikbaar via 078-2021220 of j.jansen@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of m.korteland@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. De landelijke Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds.