Afbeelding
Foto: Peter Stam

Gondelvaart in Alblasserdam gaat niet door: ‘te complex’

Algemeen

ALBLASSERDAM • De organisatie van de tweejaarlijkse Gondelvaart in Alblasserdam heeft besloten om de editie die voor zaterdag 11 september gepland stond, niet door te laten gaan.

“Helaas is gebleken dat de organisatie van de Gondelvaart, door de vele extra corona maatregelen en veiligheidseisen, dusdanig complex is geworden dat het voor ons niet meer haalbaar is het evenement door te laten gaan”, laat Wanda Boeije namens het organisatiecomité weten. “Wij zien daarom geen andere mogelijkheid om de Gondelvaart voor dit jaar te annuleren.”

Het feest met de versierde en verlichte bootjes zou de openingsactiviteit worden van de Haven 10-daagse in Alblasserdam. Er staan nog meer activiteiten op het programma in de periode van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september, zoals het Havenfestival (enkele onderdelen daarvan), de Paardenmarkt (in een vereenvoudigde opzet), de avondvierdaagse en het Lammetjeswiel Festival.

Die laatste activiteit werd ruim een maand geleden al geannuleerd, omdat Nederland toen onverwacht in een nieuwe coronagolf belandde toen nog onduidelijk was tot hoelang de strengere maatregelen zouden duren. Vanwege de lange voorbereidingstijd van het festival werd daarom half juli besloten om de stekker eruit te trekken.

Het is nog niet bekend of de overige activiteiten van de Haven 10-daagse doorgaan en in welke vorm. Na het Lammetjeswiel Festival is de Gondelvaart in ieder geval de tweede activiteit die geannuleerd wordt.

“Wij gaan ons focussen op een nieuw evenement in 2022, wanneer de maatregelen hopelijk versoepeld zijn en wij meer tijd hebben ons goed voor te bereiden”, vertelt Wanda Boeije van de Gondelvaart tot besluit.