• Op 9 augustus overhandigde Carola van Rijsbergen namens de Rotary Papendrecht de cheque aan Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel.
• Op 9 augustus overhandigde Carola van Rijsbergen namens de Rotary Papendrecht de cheque aan Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel. Foto: Aangeleverd

Mooie donatie Rotaryclub Papendrecht aan hospice De Cirkel

Algemeen

PAPENDRECHT • De Rotaryclub Papendrecht heeft in december2020 en januari 2021 een mooie actie gehouden ten behoeve van het Hospice De Cirkel Alblasserwaard, dat gevestigd is in Papendrecht . Met haar actie om het hospice de Cirkel Alblasserwaard te ondersteunen, is er een bedrag van 15.000 euro opgehaald.

Deze gift is eind januari 2021 al formeel overhandigd, maar door onder andere de Corona-maatregelen is de foto recent gemaakt. Op 9 augustus overhandigde Carola van Rijsbergen namens de Rotary Papendrecht de cheque aan Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel.

Rotaryclub Papendrecht is blij dat deze actie zo’n mooi bedrag heeft opgeleverd. Zonder hulp van de ondernemers uit de regio was dit niet gelukt. De Rotary spreekt daarom haar dank uit aan de ondernemers voor hun hulp. Uiteindelijk hebben zij dit mogelijk gemaakt.

Lid zijn van Rotaryclub Papendrecht brengt een hoop plezier, verbinding, verrijking. Plezier op de altijd gezellige clubavonden, verbinding met mensen van verschillend pluimage waarmee je jaren samen optrekt, verrijking door over de grenzen van je eigen bestaan te kunnen kijken. “Verbinding ook met de maatschappij, met Papendrecht, onze gemeente waarvoor wij graag iets terug doen, waarvoor wij onze handen uit de mouwen willen steken”, aldus Rotaryclub Papendrecht.

Hospice de Cirkel
Hospice De Cirkel is een bijna-thuis-huis waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die naar verwachting niet langer dan drie maanden zullen leven, kunnen verblijven om te sterven. De kwaliteit van hun leven en comfort in deze laatste fase staan hierbij centraal. De bewoners krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben ontvangen van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden. Bovendien kunnen de bewoners en hun naasten altijd rekenen op liefdevolle aandacht van vrijwilligers.

Hospice De Cirkel heeft een vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht (Zwijndrechtse Waard) en een vestiging in Papendrecht (Alblasserwaard). Beide hospices zijn voor een groot deel afhankelijk van giften. Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl of stuur een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl.

De volgende ondernemers hebben een gift verstrekt: Alfa Accountants; Schenk Papendrecht; Taxvast; Dixi Sanitair; Mighty Consulting Services B.V.; Saltwater Engineering; Stout Pijpleiding BV; Stout Technisch Installatieburo BV; Van der Leun BV; Rotaryclub HW Binnenmaas; De Mijl Vastgoed; Bothof Klimaat Service; Alert Groep; Van Wijngaarden Elektrotechniek; Huijzer Advocaten; Reikon Beheer BV; Valk Welding; R.H. Valk; Kooyman; Koppelaar; Banketbakkerij Merba; Lukassen & Boer; Van der Grijp; P. Reichwein; Tandarts Juch; Van Dam Zonwering; Uitvaartondernemer De Drechtstreek; Insigne BV; Nosuch; Ironware; Gebr.de Koning; Letselschade.com; Rotary Club Papendrecht.