• Mensen kunnen bij de prikbus zonder afspraak hun eerste vaccinatie tegen corona halen.
• Mensen kunnen bij de prikbus zonder afspraak hun eerste vaccinatie tegen corona halen. Foto: Aangeleverd

Prikbus vanaf 30 augustus in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Mensen die nog geen eerste prik tegen corona hebben gehad, kunnen vanaf maandag 30 augustus terecht bij de prikbus van de GGD in Papendrecht.

Mensen kunnen bij de prikbus zonder afspraak hun eerste vaccinatie tegen corona halen of vragen over de vaccinatie stellen. De prikbus staat op een aantal dagen in augustus en september klaar, steeds tussen 12.00 en 13.00 uur.

De data en locaties zijn:
• maandag 30 augustus en dinsdag 31 augustus: Markt/Veerpromenade naast de fietsenstalling
• woensdag 1 september: pleintje van muziekvereniging Excelsior (Rembrandtlaan 206, hoek Rembrandtlaan/Jacob Catslaan)
• donderdag 2 september en vrijdag 3 september: parkeerterrein bij het sportcentrum (ingang Lange Tiendweg)

Bij de prikbus kunnen mensen antwoorden op hun vragen krijgen in meerdere talen (Nederlands, Engels, Arabisch, Turks). Er zijn voorlichters van de GGD aanwezig.

Vanaf 12 jaar
Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn.

ID meenemen
Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien. Dat is een paspoort, een rijbewijs of een ID-kaart. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Vragen en meer informatie
Voor meer informatie over de coronavaccinatie kan gebeld worden met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 770 8580 (tussen 08:00 en 20:00 uur).