Afbeelding
Foto: @vvalblasserdam

Alblasserdam oefent tegen FC Dordrecht

alblasserdam • Zaterdagderdeklasser Alblasserdam opent de oefencampagne zaterdag 10 juli tegen een aansprekende opponent: eerstedivisionist FC Dordrecht komt naar sportpark Souburgh. De aanvang is 14:30 uur.

FC Dordrecht startte de voorbereiding afgelopen zaterdag met een bescheiden 1-3 overwinning op de Roosendaalse tweedeklasser RBC.
Toeschouwers zijn van harte welkom bij Alblasserdam-FC Dordrecht, maar worden wel opgeroepen zich aan de coronamaatregelen te houden. Dit betekent onder meer dat anderhalve meter afstand moet worden gehouden.


Drechtstreek verliest oefenduel

papendrecht • Tweedeklasser Drechtstreek heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen het een klasse lager acterende AMeide met 1-0 verloren. De winnende 'lucky' goal kwam op naam van Roel de Kruijk, die zijn vrije trap door de Papendrechtse muur van richting veranderd zag worden. 

Op zaterdag 10 juli oefent Drechtstreek nog tegen VVGZ en een week later tegen HSSC'61.


Themajaar 600 jaar Elisabethsvloed officieel van start

dordrecht/regio • Op vrijdag 2 juli is het themajaar ‘600 jaar Elisabethsvloed’ officieel van start gegaan met De Grote Feestelijke Reddingsdag van de Redders van Dordt.

Leerlingen uit groep 6 gingen met zelfgebouwde vlotten de rivier het Wantij op om evacués in veiligheid te brengen. Deze spectaculaire actie is onderdeel van het programma, waarmee de legendarische vloed van 1421 herdacht wordt. Het thema is gezien de stijgende zeespiegel actueler dan ooit. Ruim 70 partners uit de gehele regio, van Slot Loevestein tot zee en van Rotterdam tot Noordwest Brabant, hebben een programma opgesteld met ruim 100 evenementen. Er is een grote variatie van concerten, tentoonstellingen, congressen, lezingen, films, wandel- en fietstochten, educatieve programma's, designateliers, kunstwerken en tijdmachines. Meer info staat op www.600jaarelisabethsvloed.nl.