• Muziek en dans tijdens het Cultuurmenu.
• Muziek en dans tijdens het Cultuurmenu. Foto: Bert Bons

Spetterende workshops Cultuurmenu

papendrecht • Daltonschool De Leilinde aan de Stellingmolen in Papendrecht heeft vrijdagochtend 2 juli het Cultuurmenu geopend.

Dit is een cadeau aan scholen als afsluiting van het schoolseizoen. De gratis creatieve workshops buiten op het schoolplein worden aangeboden vanuit Cultuurmenu Papendrecht en de naschoolse Kunstcarrousel. 2180 kinderen uit Papendrecht doen er de komende weken aan mee.

Bij De Leilinde werden er workshops muziek, theater en dans gegeven aan alle kinderen van de school. De wethouders Corine Verver van onder meer cultuur en Kees de Ruijter van onder meer onderwijs openden de feestelijke dag.

Dit schooljaar hebben de leerlingen minder activiteiten gedaan op school dan normaal. Nu er weer meer mogelijk is, worden de twee projecten samengebracht om het schooljaar met elkaar af te sluiten. In totaal doen er elf scholen mee met Cultuurmenu Buiten: Prins Floris School (2 locaties), Augustinusschool, OBS De Viermaster, ‘t Kofschip, OBS De Leilinde, IKC De Wielen, kindcentrum Prins Constantijn, kindcentrum Anne Frank, OBS De Knotwilg en SBO De Kameleon.

Cultuurmenu Papendrecht is voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in Papendrecht de online plek voor actueel aanbod binnen cultuureducatie. Het is een website waarop culturele activiteiten onder schooltijd staan van culture organisaties in Papendrecht. De activiteiten sluiten aan bij binnenschoolse thema’s. Het werkt met een schema waarin twee jaarlijks de disciplines Theater, Dans, Beeldend, Kunst & Technologie en Muziek aan bod komen.