• Het met hekken afgezette pand aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam.
• Het met hekken afgezette pand aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Ontwikkelaar Biggelmee onaangenaam verrast

alblasserdam • IVO Holding, ontwikkelaar van de locatie Biggelmee in Alblasserdam, is onaangenaam verrast door de manier waarop de Alblasserdamse politiek afgelopen week het plan om hier zes appartementen te realiseren afserveerde. 

Een woordvoerder van de ontwikkelaar, overigens ook eigenaar van Hotel Kinderdijk, liet dat dinsdag tijdens de raadsvergadering weten. 


Zorgvuldig bezig

“Wij zijn ruim een jaar al zeer zorgvuldig bezig om deze locatie te ontwikkelen. Dat dat dan binnen een uur, ondanks al onze inzet, zo van tafel werd geveegd, dat deed ons veel pijn", aldus de woordvoerder van ontwikkelaar IVO Holding dat bezig is met nieuwbouwplannen op de plek waar het oude pand van Biggelmee nu nog staat. Ook zei hij: "Wij hebben wel degelijk goed naar alle regels gekeken.”


Hij benadrukte daarnaast dat het om een zeer complexe locatie gaat om er een nieuwe invulling aan te geven. “Toch zijn wij die uitdaging aangegaan."


Liefde voor de streek

"Als IVO Holding zijn we ook zeker niet de gladde jongens die snel geld op willen streken. Al bijna dertig jaar opereren we in deze omgeving, met veel passie en liefde voor de streek, zorgen voor veel werkgelegenheid en werken samen met partners als IHC en Boskalis.”


De raadsleden kregen van de woordvoerder een aantal documenten om duidelijk te maken hoe IVO Holding te werk is gegaan. 


“Daarmee hopen we dat het voor u ook inhoudelijk duidelijk wordt hoe we ons hiervoor inzetten; we geven het u mee om de toekomstige samenwerking vorm te geven. Wij willen heel graag deze locatie upgraden en Alblasserdam een mooier aanzicht geven.”


Geurt Mouthaan