Nationale toptennisjeugd in actie bij ATV

alblasserdam • De Alblasserdamse tennisvereniging ATV is in het weekend van 10 en 11 juli gastheer van de nationale jeugdtennis top die op het complex aan de Bas Verhoevenweg een aflevering Maximus Tennis Junior Zilver Tour Toernooi komen spelen.

“We mogen rekenen op kinderen net onder de nationale top 10”, vertelt ATV jeugdcommissie- én bestuurslid Siebe Versendaal. “Een unieke gelegenheid om dichtbij huis te genieten van jonge, veelbelovende spelers die je normaal niet zo snel in actie ziet in Alblasserdam. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken, mits men de corona-regels in acht neemt.

Het evenement op ATV-grondgebied maakt deel uit van een serie ranglijsttoernooien van de KNLTB. “De tennisbond werkt in deze samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners, onder wie Tennisschool Maximus. Die laatste is sinds 1 april van dit jaar ook onze partner. Daar zijn we blij mee. Net zoals we het geweldig vinden dat dit mooie toernooi bij onze vereniging kan plaatsvinden.”

Het gaat ATV sowieso voor de wind, mag worden vastgesteld. In een coronaperiode waarin veel sportverenigingen het moeilijk hadden en leden zagen wegvloeien, noteerde de club van voorzitter Victor Verberk een flinke aanwas van nieuwkomers. “Sporten als tennis en golf hebben zich goed aan de malaise kunnen ontrekken”, weet Versendaal. “En dat heeft alles te maken met het feit dat wij gedurende het voorbije anderhalf jaar grotendeels konden doorgaan met onze activiteiten. Met uitzindering van een aantal weken in de strengste lockdown konden mensen gewoon op onze banen terecht. We merken dat daar een aanzuigende werking van uit is gegaan. Opvallend was dat we vooral ook veel voetballers op ons park mochten begroeten. Die zijn tennis ‘erbij’ gaan doen en daarna lid geworden.”

Normaal gesproken heeft Siebe Versendaal als medeorganisator van bijvoorbeeld de clubkampioenschappen en het Open Toernooi van ATV nauwelijks tijd om partijen te bekijken. “Maar dat is dit keer anders”, glimlacht hij. “Als club hoeven wij alleen maar faciliterend zaken te regelen. Dan moet je denken aan het verzorgen van zes mooie gravelcourts, bestellingen doen voor het clubhuis, de barbezetting regelen en onze leden inlichten dat ze op 10 en 11 juli geen gebruik kunnen maken van de banen. Alle inhoudelijke zaken met betrekking tot het toernooi liggen niet op ons bordje. Dat is ook wel eens relaxed, ha ha! Reken er maar op dat ik twee dagen ga genieten van al het moois wat voorbij komt op onze banen. Toptennis dat ongetwijfeld veel plezier én inspiratie op gaat leveren; zeker óók voor onze eigen vijftig jeugdleden. Ik verheug me er enorm op.”


Aangepaste dienst in de Rehobothkerk

nieuw-lekkerland • In de Rehobothkerk aan de Planetenlaan 30 in Nieuw-Lekkerland wordt op zondag 11 juli een aangepaste kerkdienst gehouden.

Ds. van Lingen hoopt in deze dienst voor te gaan. Het thema is ‘Kind van God'. De bezoekers willen met elkaar nadenken over het verhaal van Lazarus. De dienst begint om 10.00 uur. Aanmelden kan bij Annemieke via 06-51441366 of Jeannette via 06-53215148.