• Een schets van het appartementencomplex zoals dat moet komen aan de Middelweg.
• Een schets van het appartementencomplex zoals dat moet komen aan de Middelweg. Foto: Aangeleverd

Opnieuw vertraging voor bouw appartementen Middelweg

Woede omdat ‘het weer langer duurt'

nieuw-lekkerland • Door een softwarefout moet de bezwaarprocedure voor de bouw van het appartementencomplex aan de Middelweg overnieuw worden gedaan. De belangstellenden om hier te gaan wonen zijn woest.

“We snakken naar het moment waarop na ongeveer zes jaar tot de bouw wordt overgegaan”, schrijft één van die belangstellenden, Eli Vonk, in een boze brief aan het gemeentebestuur van Molenlanden. De overige twaalf belangstellenden voor een woning op de locatie van de oude meubelzaak staan ook achter de brief.


Onacceptabel

Zij vinden het stuitend dat twee bezwaarmakers 2,5 jaar na de start van de plannen zoveel bezwaar kunnen maken dat de bouw daarna 3,5 jaar is vertraagd. “Het zal juridisch best kloppen, maar moreel is het absoluut onacceptabel”, vindt Eli Vonk.


Hij heeft geen goed woord over voor de SGP, die tijdens de laatste vergadering opperde om zo mogelijk de vierde en tevens bovenste verdieping van het toekomstige complex te schrappen. Eli: “Terwijl dat nou juist de verdieping is die voor geen enkele inbreuk op de privacy zorgt omdat die verdieping over de aanpalende huizen heen kijkt.”


Verbijstering

De belangstellenden voor een woning in het appartementengebouw hebben met verbijstering begrepen dat er door een ‘procedurefout’ opnieuw een periode van zes weken is ingegaan waarbinnen de bewoners hun bezwaren tegen de bouw kunnen indienen bij de Raad van State.


“Ik vind dit getuigen van een ontstellend amateurisme en incompetentie. Is er in de gemeente Molenlanden nou niemand die zich een voorstelling kan maken van de urgentie die bij de toekomstige bewoners inmiddels is ontstaan, en deze blunder had kunnen voorkomen?”, aldus Eli, die het gevoel krijgt dat de belangen van de twee bezwaarmakers worden gekoesterd. Hij wijst erop dat veel van de 13 toekomstige bewoners/stellen een broze gezondheid hebben.


Recht doen aan bezwaren

“Het is begrijpelijk dat mogelijke belangstellenden voor dit appartementengebouw graag zo snel mogelijk definitieve duidelijkheid willen hebben over de doorgang van dit project”, reageert een woordvoerder van de gemeente Molenlanden. “En we willen recht doen aan inwoners die bezwaren hebben.”

De woordvoerder legt uit dat de bezwaarprocedure overnieuw gedaan moest worden door een softwarefout. Daardoor werd een deel van de gemeentelijke antwoordbrieven op de ingediende zienswijzen niet op tijd verzonden.


“Het is van groot belang om deze procedure juist te doorlopen”, aldus de woordvoerder van de gemeente.


‘Echt kul’

“Het antwoord van een softwarefout is echt kul”, reageert Eli Vonk. “Zou die dan nu opeens boven water komen? Softwarefout is synoniem voor verkeerde invoer. Gewoon reuze slordig. En er zitten minstens 13 stellen op te wachten en niemand die zich daar druk om maakt. En het feit dat ik nog steeds geen antwoord heb ontvangen, zegt genoeg over hun gevoel voor urgentie dat zij er aan geven.”


De gemeente Molenlanden wijst erop dat de verdere planning voor de realisering van dit appartementengebouw primair de verantwoordelijkheid is van de ontwikkelaar. Die planning is ook nog van een aantal zaken afhankelijk, zoals de uitkomst van een eventuele beroepsprocedure en het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de bouw. “De gemeente zet zich in om deze vergunningsaanvraag goed en tijdig af te handelen”, vertelt de woordvoerder tot besluit.


Bert Bons