• Kelly Tittel met haar ukelele.
• Kelly Tittel met haar ukelele. Foto: Aangeleverd

Na paar maanden oefenen eerste singles

alblasserdam • Een goed voornemen tijdens Oud&Nieuw, gecombineerd met muzikaal gevoel en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat de vijftienjarige Kelly Tittel uit Alblasserdam onlangs haar eerste singles online heeft kunnen zetten op Spotify.

Kelly vertelt: “Ik hoor altijd van mensen dat ze goede voornemens hebben bij aanvang van het nieuwe jaar, zoals een nieuwe taal leren of gezonder doen."


Goede voornemens

"Ook ik wilde eens in het nieuwe jaar gaan knallen met een paar goede voornemens. Onder andere dus om op een muziekinstrument te spelen, maar ook had ik een waterfles gekocht, om meer water te drinken, en zo nog meerdere goede intenties.”


Kelly koos voor een muziekinstrument omdat ze muziek maken heel leuk vindt.


“En wij hadden thuis tot dan toe geen instrumenten. In de eerste klas hadden we muziekles waar we wat introductie kregen over bepaalde instrumenten en hoe je noten kan lezen.”


Ukelele

“Ik vond het zo leuk om dat te doen, dat ik voor de ukulele koos. De ukulele heeft slechts vier snaren, terwijl de gitaar zes snaren heeft, wat mij makkelijker leek. Ik heb namelijk niet zulke grote handen. Verder heb ik ook een tijdje liedjes op de piano geleerd. Niet op muziekles. Dat vond ik ook hartstikke leuk.”


Zelf uitzoeken

De jonge Alblasserdamse houdt ervan om dingen zelf uit zoeken. “Ik heb dus geen muziekles, enkel en alleen van mezelf. Ik heb mezelf wat akkoorden aangeleerd, en ik snap dat je bij muziekles alles veel beter geleerd krijgt, maar dat pakt me niet zo. Daarnaast heb ik het druk met school en sport. Ik speel badminton bij Phoenix’17 in Papendrecht. En ik ga ook binnenkort bij de Albert Heijn werken als caissière.”


Catchy laten klinken

Kelly Tittel wil graag doorgaan met het schrijven van liedjes. “Ik wil daaraan een betekenis koppelen waarvan mensen kunnen leren, maar het toch wel catchy laten klinken. Ik hoef niet wereldberoemd te worden, want ik ben best wel verlegen en vind het spannend om voor grote groepen mijzelf te presenteren, maar zolang mensen het leuk vinden om naar muziek te luisteren hier zo lokaal, dan vind ik dat hartstikke leuk.”


Via onder andere Spotify is haar muziek te beluisteren. Via de zoekterm ‘Kelly Tittel’ komt een lijstje met vijf nummers op.


Kelly maakt lekkere luisterliedjes die goed in het gehoor liggen en een beetje speels en jazzy aandoen.