Afbeelding
Foto: Bert Bons

Open Tafel

nieuw-lekkerland • Op woensdag 23 juni is er opnieuw gelegenheid om samen te genieten van een maaltijd in ’t Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland.
Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. & N. Smit ’s Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 21 juni 10.00 uur. De kosten bedragen € 8,25 inclusief drankje. Voor aanmelden, vervoer naar ‘t Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit’s Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360. Voor meer informatie: www.smitsstichting.nl.


Karatelessen in sporthal De Kooy

papendrecht • Budokai Tsunami verzorgt in sporthal De Kooy in Papendrecht sinds kort weer karatelessen.
Karate is een vechtsport waar ook een stuk zelfverdediging in voor komt. Bij Budokai Tsunami wordt in groepen getraind vanaf 6 jaar. “Het draait zeker niet allemaal om kracht, wat veel mensen denken, het zijn juist snelheid, concentratie en zelfbeheersing wat zorgt voor de effectiviteit van karate”, vertelt Jan de Bruin van Budokai Tsunami. “Je wordt er rustiger van. Het is dan ook zeer geschikt voor de jeugd die wat meer zelfvertrouwen nodig hebben. Tevens is het ook nog eens goed voor de conditie, wat in deze tijd ook zeer belangrijk is.” Voor informatie over karate in Papendrecht: jantsunami@online.nl of 06-22113655.


Cor de Bruijn maakt mooiste foto

molenlanden • Cor de Bruijn heeft in de afgelopen maand mei de mooiste foto gemaakt bij Fotoclub Molenwaard.
De foto hieronder is eind maart gemaakt bij de Natuur- en Vogelwacht bij Wijngaarden. Het was op het eind van de middag en de laagstaande zon scheen over het water van de sloot. Cor: "Deze bruine kikker zag ik bij een sloot en hij begon de hele sloot af te zwemmen en hij hield af en toe even stil zodat ik deze opname kon maken.”