Afbeelding
Foto: Richard van Hoek

Warme woorden voor Aart-Jan Moerkerke bij afscheid van raad

papendrecht • Daadkrachtig en stabiel. Scherp van geest en vol met humor. Zo vatte raadslid Jaap Hoogeveen burgemeester Aart-Jan Moerkerke samen bij zijn afscheid van de gemeenteraad van Papendrecht.

Er was alleen maar lof voor de persoon Aart-Jan Moerkerke en wat hij in de afgelopen vierenhalf jaar betekend heeft voor Papendrecht. Zijn rol binnen de Drechtsteden, de kennismaking met taart eten en met name zijn optreden na het familiedrama in het najaar van 2018 in de Cremerstraat werden genoemd. “Je speelde daar geen rol, je was jezelf en dat werd zeer gewaardeerd”, aldus PAB-raadslid Jaap Hoogeveen. Derya Karso (PvdA) overhandigde daarna namens de raad een kunstwerk aan Aart-Jan Moerkerke, waarin symbolisch Papendrecht, de burgemeester, de bevolking en de raad verwerkt zaten, gemaakt door plaatsgenoot Dot van der Beek.

In zijn afscheidsspeech waren er ook warme woorden van Aart-Jan voor de raadsleden. “Voor een deel zijn jullie een stukje familie geworden”, vertelde hij. Ook gaf hij het advies: “Blijf met elkaar de strijd aangaan om Papendrecht mooier en beter te maken.”

Hij beloofde het kunstwerk een mooi plekje te geven wanneer hij straks burgemeester wordt van Moerdijk.

Een afscheidsinterview met Aart-Jan Moerkerke staat elders in deze krant.


Weer auto in brand gestoken

alblasserdam • Een geparkeerde auto in de Reederijstraat in Alblasserdam is in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni uitgebrand. De brand is, net als bij de vorige twee autobranden in die buurt, aangestoken, zo blijkt uit camerabeelden.

Het is voor de eigenaar en zijn vriendin al de derde auto die in nog geen drie maanden tijd in vlammen op gaat. In maart werd een VW Golf in brand gestoken en vorige maand een Dodge Ram. Beide voertuigen raakten total loss. Mensen die ook camerabeelden hebben of meer weten, kunnen bellen met 0900-8844.