• Hans Biesheuvel, Karen van Namen, en Jaap Paans.
• Hans Biesheuvel, Karen van Namen, en Jaap Paans. Foto: Aangeleverd

Speerpuntenboekje van ondernemers

alblasserdam • De Federatie van Ondernemersverenigingen van de Drechtsteden (FOD) heeft het ‘speerpuntenboekje’ uitgereikt. Het wordt eens in de vier jaar gemaakt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen om vanuit werkgeversoogpunt regionale knelpunten, kansen en prioriteiten onder de aandacht te brengen. De Ondernemerskring Alblasserdam (OKA) is één van de negen ondernemersverenigingen die bij de FOD in de Drechtsteden is aangesloten. Binnen de Federatie wordt vanuit eigen kracht samengewerkt. Zo focussen zij met elkaar op de regionale economische belangen. Actieve verbinding, versterking en vernieuwing zijn daarin kernbegrippen.

Daarnaast richt elke ondernemersvereniging zich lokaal op prioriteiten in de eigen gemeente en zoekt aansluiting op de regionale visie en plannen.

De speerpunten van de Federatie van Ondernemersverenigingen van de Drechtsteden zijn vastgesteld op basis van data en feiten. Aan de hand van deze data zijn de diverse prioriteiten als speerpunten gedefinieerd, te weten innovatie, human capital, leef- en vestigingsklimaat, energietransitie en PFAS en stikstof.


Het bereiken van resultaten is alleen mogelijk als er echte samenwerking is. Samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers, de zogenaamde ‘Triple Helix’. Er is vrijwel geen thema dat niet minimaal op regionaal niveau moet worden geagendeerd om een goede en zinvolle opvolging te realiseren.

Speciaal bij deze overhandiging was de aanwezigheid van Hans Biesheuvel, voorzitter Ondernemend Nederland (ONL).