Afbeelding
Foto:

Ambassadeurs van Lief & Leedstraten

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smitstichting in Nieuw-Lekkerland wil het aantal Lief & Leedstraten in het dorp uitbreiden en is op zoek naar ambassadeurs die daarbij willen helpen.

Sinds december 2019 zijn er in Nieuw-Lekkerland Lief & Leedstraten waarvoor ambassadeurs actief zijn. Deze ambassadeurs worden aangestuurd door de L. & N. Smit’s Stichting. In eerste instantie startte de L. & N. Smit’s Stichting met een proefproject, maar door de positieve resultaten is er een definitief project van gemaakt.

Een ambassadeur brengt een welkomstbloemetje bij een nieuwe bewoner, doet een kaartje door de brievenbus bij een jarige of zieke, brengt een bezoekje brengen aan een eenzame buurman of buurvrouw en geeft een cadeautje voor een geboorte. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van wat je als straatambassadeur kan doen.


Als ambassadeur van een Lief & Leedstraat ben je de oren en ogen van de straat, je houdt een oogje in het zeil en geeft aandacht aan de bewoners van de straat. De ambassadeur wordt daarbij gevoed met informatie uit de straat door bijvoorbeeld buurtbewoners. Uiteraard zal je als ambassadeur discreet met de signalen vanuit de buurt omgaan. De ambassadeurs komen regelmatig samen om ervaringen uit te wisselen en acties te bedenken. Uiteraard is hiervoor een budget beschikbaar.


Graag zou de L. & N. Smit's Stichting het aantal Lief & Leedstraten uitbreiden, er zijn nog vele straten in Nieuw-Lekkerland die nog geen ambassadeur(s) hebben. Wie eventueel samen met een andere bewoner van uw straat, ambassadeur wil worden voor de straat, kan zich aanmelden bij Jan Simons, voorzitter van de L. & N. Smit's Stichting via: voorzitter@smitsstichting.nl.