Afbeelding
Foto: Ron Steenhoek

PvdA en CDA betreuren vertrek van SGP

alblasserdam • Coalitiepartners PvdA en CDA betreuren het principiële besluit van SGP om uit het college van Alblasserdam te stappen, maar respecteren dit wel.

SGP heeft op dinsdag 1 juni tijdens de wekelijkse collegevergadering de beslissing kenbaar gemaakt om de deelname in de coalitie van de gemeente Alblasserdam op te zeggen.


Shuttlebus

Aanleiding is het raadsbesluit Kaders Kinderdijk, dat het rijden van de shuttlebus tussen het Transferium en Kinderdijk ook tijdens de openingstijden op zondag van het Werelderfgoed Kinderdijk mogelijk maakt.


Juist goed voor zondagsrust

PvdA en CDA zijn van mening dat het raadsbesluit om de shuttlebus alle dagen van de week te laten rijden een tweeledig resultaat oplevert.


Enerzijds wordt de druk op de dijk verminderd, anderzijds komt het de rust en leefbaarheid op zondag in Alblasserdam en Kinderdijk ook ten goede. Het aangenomen besluit biedt volgens de beide voormalige coalitiepartners PvdA en CDA ook de mogelijkheid de stroom aan toeristen beter te reguleren.


Constructief gewerkt

In de afgelopen drie collegeperiodes hebben PvdA, CDA en SGP altijd constructief samen kunnen werken.


Belangrijke pijler in de laatste twee periodes van vier jaar was de slogan ‘Samen doen’. Met als uitgangspunt Alblasserdam een leefbaar en mooi dorp te laten zijn om in te wonen en werken en ondernemen. Het belang van de inwoners van Alblasserdam staat daarbij onverminderd voorop, melden CDA en PvdA.


Om de tafel

De fractievoorzitters van PvdA en CDA gaan zo snel mogelijk in overleg met alle fracties van de gemeenteraad en de burgemeester om gezamenlijk te bezien hoe om te gaan met de ontstane situatie.


Bert Bons