• Een van de activiteiten bij Scouting Van Brederode.
• Een van de activiteiten bij Scouting Van Brederode. Foto: Aangeleverd

Scouting breidt uit met extra speltak

papendrecht • Na uitgebreid onderzoek en overleg met de ouders en de leden heeft de vereniging officieel besloten om een tweede speltak voor de scouts op te richten.

Naast de opkomst op vrijdagavond heeft de tweede groep scouts vanaf dit najaar op zaterdagmiddag opkomst. Ook is ervoor gekozen om vanaf dan zowel welpen 1 als bij welpen 2 in te richten voor leden van 7-11 jaar.


Ledenaantal gestegen

Het ledenaantal van de Papendrechtse Scoutinggroep Van Brederode is de afgelopen jaren enorm gestegen. In de periode 2000-2010 waren er gemiddeld 100 leden. Dat liep tot 2017 op naar 125 leden en inmiddels heeft de groep maar liefst 168 leden.


Jeugdspeltakken

De groei van het aantal leden is vooral terug te zien bij de jeugdspeltakken en ook bij de vrijwilligers. Zo hebben de scouts (leeftijd 11-15) momenteel bijna 40 leden en welpen 2 (leeftijd 9-11) circa 35.


Het bestuur van de vereniging geeft aan dat ze met de hele vereniging al een aantal jaar actief toekomstgericht aan de slag zijn en extra ingezet hebben op leuke programma’s, kwaliteit en zichtbaarheid.


Enthousiasme en toewijding

Voorzitter Winanda Hardenbol-Kroek: “Het is super om te zien hoe dit nu terug te zien is in de ledengroei! Het enthousiasme en de toewijding van de vrijwilligers is enorm, ondanks de coronacrisis."


"De komende maanden worden gebruikt voor de voorbereidingen op het vormgeven van de nieuwe scoutsspeltak en voor de aanpassingen bij de welpen. Een mooie afsluiting van het 55-jarig jubileumjaar!”