Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Verzoek: schaf verhuurderheffing af

molenlanden • De gemeente Molenlanden en de woningcorporaties Lek en Waard Wonen, Tablis Wonen en Kleurrijk Wonen willen dat het nieuwe kabinet de verhuurderheffing voor woningcorporaties afschaft omdat het geld hard nodig is voor meer betaalbare en duurzame woningen en voor veiligere en prettige wijken.

Daarom hebben ze op 26 mei samen een brief gestuurd naar informateur mevrouw Mariëtte Hamer met de oproep om de verhuurderheffing af te schaffen.

Net als in heel Nederland, zijn ook in de gemeente Molenlanden de wachttijden voor het krijgen van een huurwoning (onaanvaardbaar) opgelopen. De gemeente wil het aantal woningen tot 2029 uitbreiden met 1460 woningen. Ook wil de gemeente dat bestaande woningen duurzamer worden en dat iedereen veilig en plezierig kan wonen. Voor deze plannen heeft de gemeente Molenlanden de bijdrage van de woningcorporaties hard nodig.

Door de verhuurderheffing staat de bijdrage van de woningcorporaties aan deze plannen erg onder druk. Twee tot drie maanden huurinkomsten per jaar gaan op dit moment rechtstreeks naar de belasting.