Feestelijke start van fysieke bijeenkom-sten SamenSterk

papendrecht • Na een paar onlinebijeenkomsten gaat SamenSterk dinsdag 8 juni fysiek van start in de Spil in Papendrecht. Van 09:30 tot 11:30 uur staat deze ochtend in het teken van een start met feestelijk tintje. Bij contactgroep SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders met een kind met psychische kwetsbaarheid uit de Drechtsteden elkaar maandelijks ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie staat op www.ouderszhz.nl.


Cadeautje voor jonge mantelzorgers

papendrecht • Sterk Papendrecht zet jonge mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, die gehouden wordt van 1 tot 7 juni. Er is voor hen een leuke verrassing om van de huiskamer een echte bioscoop te maken. Jonge mantelzorgers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl (met goedkeuring van ouders als ze jonger zijn dan 18 jaar). De actie met het cadeautje loopt tot en met 30 juni.


Week van de Jonge Mantelzorger

alblasserdam • Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, die van 1 tot en met 7 juni plaats zal vinden, worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, met als doel hen waarderen en zichtbaar te maken. In Alblasserdam kunnen jongeren van 14-23 jaar zich opgeven bij Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) via www.jmzaanz.nl (jonge mantelzorgers aan zet) of via de SWA op Twitter, Instagram en Facebook.