Afbeelding
Foto: Bert Bons

OP wil raadsvergaderingen weer openbaar

papendrecht • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft een brief geschreven aan burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht, waarin gevraagd wordt om de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op donderdag 3 juni in het openbaar te laten plaatsvinden.

Fractievoorzitter Ruud Lammers legt uit waarom hij dat zo graag wil: “Het digitale vergaderen heeft er bij ons toe geleid dat wij niet de inbreng hebben kunnen leveren die wij wilden. Je kunt inhoudelijk niet dieper gaan in een debat als je jezelf tracht de beperking op te leggen alles staccato te zeggen. Wij willen uit het digitale keurslijf stappen, en wel zo snel als mogelijk.”

Nu het volgens OP duidelijk is dat het kabinet een snellere opening van de samenleving in het vooruitzicht heeft gesteld, moet ‘in het echt’ vergaderen weer de norm worden. Niet alleen mogen de middelbare scholen vanaf 31 mei weer open, ook andere versoepelingen liggen in het verschiet. De horeca en culturele instellingen zouden op zaterdag 5 juni weer open mogen gaan.
De gemeenteraad van Papendrecht zou volgens Onafhankelijk Papendrecht in die trend mee moeten gaan en op 3 juni gewoon weer in het gemeentehuis moeten vergaderen.

Het is volgens OP belangrijk om op 3 juni al fysiek bij elkaar te komen, want dan staat onder meer de toekomst van de Van der Kevie-locatie op de agenda om te bespreken. Ruud: “Kijkend naar de actuele non-discussie over wat er moet gebeuren met de voormalige Van der Kevie-locatie merken wij op dat er geen enkele inhoudelijke discussie vooraf heeft plaatsgevonden met en in de raad over de vraag wát op die plek goed zou zijn om te doen. Zonder richting te vragen aan de raad, en via de raad aan de samenleving, is het dagelijks bestuur op eigen houtje aan de slag gegaan en komt nu met een plan dat aan alle kanten rammelt. Zelfs het draagvlak onder de meest betrokken inwoners ter plekke lijkt volledig te ontbreken!”

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft gereageerd op de brief. Hij deelt mee dat hij de kwestie onder de aandacht van de agendacommissie zal brengen.