• Een schets van hoe het complex eruit zou kunnen gaan zien.
• Een schets van hoe het complex eruit zou kunnen gaan zien. Foto: Gemeente Papendrecht

313 handtekeningen tegen woontoren

papendrecht • Een petitie tegen de bouw van een woontoren van maximaal 30 meter hoog in het centrum van Papendrecht stuit tegen bezwaren van omwonenden, die vinden dat de gemeente eerder gemaakte afspraken schendt.

Ze zijn een petitie gestart op de website www.9meterhoogincentrum.petities.nl, die in ruim een week tijd 313 keer ondertekend is.


Maximaal 9 meter

“Indertijd is bezworen dat herbouw op deze locatie niet hoger zou zijn dan 9 meter, de huidige bestemmingsverordening. Het is van belang dat de gemeente zich hieraan houdt”, vindt Aad Verschuren, die boven De Meent woont, pal tegenover de locatie waar de nieuwe woontoren zou moeten komen.


Aad Verschuren was één van de vier insprekers die vorige week tijdens een commissievergadering insprak met zijn protesten tegen het plan.


Voornaamste klachten

De voornaamste klachten, naast het schenden van de belofte dat het pand niet hoog zou worden, zijn waardevermindering van hun woningen en verlies van zonlicht, uitzicht en privacy.


Omdat hij tijdens de commissievergadering in zijn ogen weinig gehoor kreeg bij de meeste politici, startte Verschuren een petitie, die in iets meer dan een week tijd maar liefst 313 steunbetuigingen kreeg.

De gemeenteraad vergadert op donderdag 3 juni over een bestemmingsplanwijziging. Doel van deze wijziging is dat er een woontoren van maximaal 9 verdiepingen op Van der Kevie-locatie kan verrijzen. Dat pand wordt in dat geval dus geen 9 meter hoog, maar ongeveer 30 meter.


Het is overigens nog niet precies duidelijk hoeveel woningen daar dan in zouden komen, maar dat worden er minimaal 25 en maximaal 60.

Het gemeentebestuur van Papen-drecht wil graag zoveel mogelijk appartementen bouwen, omdat er een tekort is aan woonruimte in Papendrecht.


Ongepast in het centrum

Aad Verschuren begrijpt dat er een tekort is aan woonruimte, maar vindt het ongepast om die in het volle centrum van Papendrecht te bouwen.

“Als de gemeente Papendrecht het plan ontwikkelt om de bouw van dit object op een nog open plek in het gebied van het land van Matena te realiseren kan ik er niks op tegen hebben."


"Op het land van Matena staan nu slechts maar een paar woningen met veel grond er omheen en lost zeker het woningprobleem niet op.”


De petitie kan ondertekend worden op de onderstaande website.


q www.9meterhoogincentrum.petities.nl