• De afbeelding waarmee Natascha Molly op Instagram aankondigde dat ze stand-in zou zijn.
• De afbeelding waarmee Natascha Molly op Instagram aankondigde dat ze stand-in zou zijn. Foto: Aangeleverd

Natascha Molly begint aan de repetities

papendrecht • Natascha Molly uit Papendrecht begint op dinsdag 25 mei aan de repetities voor The Sound of Music. Ze is stand-in voor Nandi van Beurden, de winnares van Op zoek naar Maria.

Natascha mocht het nieuws dat ze als stand-in zal meedoen aan The Sound of Music pas eind vorige week naar buiten brengen. “Ik doe aan alle repetities mee en kan invallen voor Nandi wanneer dat nodig mocht zijn”, vertelt Natascha.


Ziek of vakantie

In de praktijk zal dat alleen gebeuren wanneer Nandi ziek is of vakantie heeft. Maar er kan ook een zogenaamde speelgarantie afgesproken zijn, dat is een overeenkomst waarin vastgelegd wordt hoeveel keer Natascha de rol van Maria mag spelen in The Sound of Music.


“Maar daarover mag ik niets zeggen”, reageert Natascha. “Ik kan helemaal niets zeggen over hoe vaak en wanneer ik als Maria mag optreden.”


Vol overgave

Ondanks deze onzekerheid begint Natascha vol overgave aan de repetities voor The Sound of Music, die op 30 juni in première gaat in het Afas Circustheater in Scheveningen.


Daarna volgen optredens in Carré in Amsterdam en vervolgens komt er een tour door het hele land, die tot februari volgend jaar duurt.

Natascha: “Ik ben best zenuwachtig voor de repetities en heel benieuwd hoe het eruit gaat zien. Ik heb natuurlijk best wel wat ervaring op het podium, maar zo’n grote productie als met The Sound of Music, dat is nieuw voor me."


Vernieuwend

"The Sound of Music is natuurlijk al heel oud", vervolgt Natascha. "Ze hebben me verteld dat het vernieuwend zou worden, ik ben heel benieuwd hoe dan precies.”

Zodra Natascha meer mag laten weten over wanneer en óf ze mag optreden als hoofdpersoon Maria in The Sound of Music, wil ze dat delen met haar volgers. “Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat er zoveel mensen zijn in de Drechtsteden en door het hele land die mij een warm hart toedragen, dat is echt heel bijzonder.”


Ze is er altijd bij

Natascha is overigens tijdens alle voorstellingen te zien en te horen in de musical. Ze zit in het ensemble en speelt dan bijvoorbeeld een van de nonnen of een ander personage.


“Het is voor mij een droom die uitkomt", vertelt Natascha tot besluit. "Dat was het meedoen aan het programma Op zoek naar Maria al en nu ik bij de musical zit, ervaar ik dat nog veel meer. Heel bijzonder om dit met elkaar te mogen doen!”


Bert Bons