Rotaryrun voor Stichting Leergeld

drechtsteden/regio • Bewegen, geld ophalen voor een goed doel, digitaal én dat alles onder de huidige corononamaatregelen organiseren. De Rotary Zwijndrecht Waal & Devel heeft het voor elkaar gekregen.

De Rotaryrun is een digitale sponsorloop voor iedereen, jong én oud. Met afstanden van 1, 3, 5 of 10 kilometer bepalen deelnemers hun eigen afstand. Zij kunnen nog tot 30 mei hun eigen moment, locatie en afstand kiezen. Deelnemen kan individueel maar ook gezamenlijk als bedrijf, sportteam of schoolklas. Met behulp van een loop-app (bijv. Sportstracker, Strava, eRoutes, Runkeeper of Ommetje) loop of wandelt elke deelnemer zijn/haar individuele afstand en registreert de prestatie op www.rotaryrun.nl/resultaat. Deelnemers ontvangen een certificaat na afloop. Schoolklassen, sportteams of groepen van bedrijven, maken kans op een beker en een eervolle vermelding in de klassementen op de website van Rotary Zwijndrecht Waal & Devel. De beker gaat naar het team dat de meeste kilometers heeft afgelegd. Het is de bedoeling dat deelnemers zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld. Bij het registreren van hun prestatie op de website ontvangen deelnemers een Tikkie waarmee zij hun gesponsorde bedrag kunnen overmaken naar de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel. Centraal doel voor de Rotaryclub is Stichting Leergeld Drechtsteden (www.leergelddrechtsteden.nl). Deze Stichting heeft de ANBI-status en zet zich in voor armoedebestrijding en wil het met name voor minder bedeelde kinderen mogelijk maken om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Alles rondom de digitale sponsorloop is te vinden op www.rotaryrun.nl.


College Damdorp wil aandelen van Stedin kopen

alblasserdam • Het college van Alblasserdam stelt de gemeente raad voor om 900.000 euro aan aandelen te kopen van netbeheerder Stedin. In de Gaswet en de Elektriciteitswet is vastgelegd dat de aandelen van een netbeheerder in publieke handen moeten zijn. De gemeente Alblasserdam is voor 0,45 procent aandeelhouder. Om de financiële situatie van Stedin op orde te houden is een extra injectie van 200 miljoen euro noodzakelijk. ‘Vanuit deze basis kunnen investeringen in de energietransitie worden gedaan’, melden burgemeester en wethouders aan de raad. ‘Naast het zeker stellen van een toekomstbestendige energie-infrastructuur creëert de kapitaalbijdrage lokale werkgelegenheid. De investering, via cumulatief preferente aandelen, levert gemeenten een vast dividendrendement van 3 procent per jaar over het gestorte kapitaal op.’


Positief saldo Avres

regio • Avres sloot het boekjaar af met een positief saldo van 4,7 miljoen euro. ‘Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de begroting', stelt het leerwerkbedrijf dat voor de gemeenten Molenlanden, Vijfheerenlanden en Gorinchem de Participatiewet ‘de wet Sociale Werkvoorziening uitvoert in een persbericht. Dit positieve saldo heeft vooral te maken met compensatieregelingen van het Rijk, in combinatie met de werkwijze van Avres tijdens de coronacrisis. Door de coronacrisis had Avres een omzetverlies voor het ontwikkelbedrijf ingecalculeerd. Dit verlies is grotendeels opgevangen door een ruime compensatieregeling vanuit het Rijk, dat ook hogere budgetten uitbetaalde voor bijstandsuitkeringen.