Afbeelding
Foto:

Ontmoeting voor mantelzorgouders

alblasserdam • Op dinsdag 18 mei faciliteert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.
Het thema voor de Connectgroep van deze morgen is ‘Omgaan met boosheid’. Nicole Wesselius van Nicole Coaching zal aanwezig zijn om met deelnemers en mantelzorgconsulente Heleen Visser in gesprek te gaan.
Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in de Pion, Waalsmondelaan16 te Alblasserdam. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is wel noodzakelijk in verband met het aantal deelnemers. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Themabijeenkomst psychische kwets-baarheid in familie

papendrecht • Bij contactgroep SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders met een kind met psychische kwetsbaarheid elkaar maandelijks ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen. Thema van de komende bijeenkomst op dinsdag 18 mei van 09:30 tot 11:30 uur is ‘psychische kwetsbaarheid in de familie’.

Na een diagnose bij je kind (bijvoorbeeld AD(H)D, angststoornis, anorexia, autisme, borderline, depressie, verslaving) kan het zijn dat je kenmerken hiervan ook ziet bij bijvoorbeeld je vader of moeder, je partner, broer of zus, of jezelf. Hoe ga je daarmee om en wat kun je ermee? Kennis en ervaringen uit de groep worden gedeeld. Als ouders kun je van elkaar leren, samen opkomen voor je kinderen en weten dat je niet de enige bent.
SamenSterk is gericht op oplossingen, positiviteit en wil zo laagdrempelig mogelijk zijn voor alle ouders. Stefanie de Vries en Anke-Elze de Jong-Rietstap weten door hun persoonlijke ervaring en kennis als geen ander wat nodig is in de zoektocht van ouders naar goede hulp, zorg, ondersteuning en onderwijs. Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie is te vinden op www.ouderszhz.nl.


Nieuwe kringloop heeft alweer nieuwe spullen nodig

alblasserdam • De onlangs geopende kringloopwinkel van Woord en Daad in Alblasserdam loopt zo goed, dat aanvulling van nieuwe spullen welkom is.

Na het doorknippen van een lint en door een muur van lege dozen te lopen, heeft burgemeester Jaap Paans woensdag 28 april de nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad geopend. Een foto hiervan staat op de fotopagina, elders in deze krant.
Talloze tweehandspullen, zoals kleding, verlichting, curiosa, boeken en speelgoed staan uitgestald op 700 vierkante meter. Met de opbrengst hiervan worden projecten ondersteund in ontwikkelingslanden. De Alblasserdamse vestiging richt zich met name op het Zuid-Amerikaanse Columbia. In de dagen na de opening was er een dermate goede verkoop, dat aanvulling van nieuwe spullen welkom is. Openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur en zaterdagmorgen van 09.30 tot 12.30 uur.