• De drie Giessenburgse gedocoreerden in het bijzijn van burgemeester Theo Segers.
• De drie Giessenburgse gedocoreerden in het bijzijn van burgemeester Theo Segers. Foto: Rick den Besten

Burgemeester verrast gedecoreerden

molenlanden • Op maandag 26 april heeft burgemeester Theo Segers de 10 gedecoreerden in de gemeente Molenlanden verrast met een bezoek.

Hij ging persoonlijk langs om het nieuws te vertellen dat zij zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester koos er bewust voor om dit persoonlijk te vertellen. Vanzelfsprekend op gepaste afstand. Hieronder staan de 10 gedecoreerden en hun verdiensten.


Gerry Munter-Janse uit Nieuw-Lekkerland was jarenlang bestuurslid waarvan de laatste jaren als voorzitter van de Dans- en Gymnastiekvereniging Kracht & Vriendschap in Nieuw-Lekkerland. Zij was aanspreekpunt, droeg zorg voor het werven van fondsen en organiseerde allerlei activiteiten. Zelf is ze dit jaar al 70 jaar lid van de vereniging. Ze is ook al jarenlang mantelzorger van haar hulpbehoevende man. Daarnaast collecteerde ze als vrijwilligster voor onder andere de Dierenbescherming, Jantje Beton en het Wilhelmina Fonds.


Mevrouw Munter-Janse is iemand die altijd voor iedereen klaar staat, onder andere als chauffeur voor buurtgenoten om ze naar medische afspraken te brengen. Zij is iemand die zich al geruime tijd voor de samenleving inspant en anderen stimuleert.


Wim van Aken uit Groot-Ammers was actief als scriba, ouderling, penningmeester, lid van de Commissie van Beheer en preases van de Kerkenraad van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Langerak.

Cees de Graaf uit Langerak verricht al jarenlang diverse activiteiten binnen de hengelsportvereniging HSV De Karper in Nieuwpoort-Langerak.


Klazien de Groot-Rietveld uit Noordeloos was secretaris van de Sportvereniging Noordeloos. Zij trainde en begeleidde de jeugdvolleybalteams.

Jos de Groot uit Hoornaar was zelfstandig ondernemer, melkboer en eigenaar van een rijdende SRV-winkel te Hoornaar en Noordeloos. Door de bezorging aan de deur, vooral voor ouderen, leverde hij een bijdrage aan de leefbaarheid van de kleine dorpskernen.


Mevrouw Koos Beentjes uit Giessenburg was oprichtster en trainster van de badmintonclub bij Sportvereniging Vridos te Giessenburg.

Ben Klieverik uit Giessenburg was voorzitter van Sportvereniging Vridos. Hij zorgde ervoor dat er een meisjesgroep kon volleyballen.

Kees Timmerman uit Giessenburg is penningmeester van en barman bij Sportvereniging Vridos.


Lijda van Leussen-Aanen uit Ottoland is vrijwilliger bij de Hervormde kerk Ottoland. Zij verzorgde de maaltijden tijdens de Alpha-cursus, fungeerde als lid van de diaconale commissie en verrichtte hand-en-spandiensten.

Neeltje Broekhuizen-Hak uit Bleskensgraaf was jarenlang vrijwilligster bij de Hervormde Gemeente Bleskensgraaf.


Meer informatie over de verdiensten van de gedecoreerden in Molenlanden staat op www.klaroen.nl.