Afbeelding
Foto:

Burgemeester Moerkerke ging langs bij Papendrechters

Acht onderscheidingen in Papendrecht

papendrecht • Vanwege het coronavirus verliep de uitreiking van koninklijke onderscheidingen in Papendrecht ook dit jaar anders dan gebruikelijk.

Burgemeester Moerkerke ging langs bij acht Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij.


Hij bracht persoonlijk het bericht dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Het gaat om acht benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een overzicht van de verdiensten van de gedecoreerden staat hieronder.


Radboud van den Bovenkamp zet zich sinds 1992 belangeloos in voor Scouting van Brederode. In dat jaar ging hij als 17-jarig jeugdlid leidinggeven aan de welpenspeltak en ontwikkelde hij zich tot een vaste waarde en een stabiele factor binnen het leidingteam.


Anja Cambach-De Jong verricht al zo’n achttien jaar enthousiast en liefdevol vele activiteiten voor Shantykoor de Admiraliteit en de Vrijdagavondclub.


Johan Cambach is sinds 2005 dirigent van Shantykoor de Admiraliteit en sinds 2008 voorzitter van de Vrijdagavondclub, een gezelligheidsvereniging met spelletjes en activiteiten in Dubbeldam voor mensen met een beperking.


Janny van de Haterd-Spierings is al zo'n dertig jaar actief in de Papendrechtse samenleving. Sinds 1991 verricht zij als vrijwilliger verschillende werkzaamheden bij Zorggroep Rivas. Zij zet zich onder meer in voor de ruim tachtig bewoners van het zorgcentrum door hen te stimuleren en te motiveren om mee te doen met verschillende activiteiten, zoals bingo-, zang- en dansavonden.


Elly van Staveren-Koornneef zet zich al ruim 30 jaar vrijwillig in voor de samenleving. Zij is via de Morgensterkerk verbonden met pastorale eenheden waarvoor zij contacten onderhoud met gezinnen en personen die haar zijn toevertrouwd. Ze stimuleert iedereen om deel te nemen aan activiteiten of bijeenkomsten in de kerk.


Zwanie Erkelens-Aanen
Zwanie Erkelens-Aanen heeft zich ingezet voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht en voor het secretariaat van de Stichting Diaconaal Maatschappelijk Werk. Tot volle tevredenheid van het bestuur voerde zij haar taken met deskundigheid en gedrevenheid uit.


Lonneke Michielse-Appeldoorn
Lonneke Michielse-Appeldoorn is ruim 30 jaar vrijwilliger bij vv Papendrecht. Ze werd in 1981 lid van de vereniging en maakte tot 1993 deel uit van het dames 1 elftal. In die periode begeleidde ze ook de jongste jeugd van de vereniging.


Geert Stevens
Geert Stevens zet zich in voor Wijkplatform Oostpolder-De Kooy en sinds 1988 voor filmclub Fade-In ‘80.


Meer informatie over de verdiensten van de gedecoreerden in Papendrecht staat op www.klaroen.nl.