Afbeelding
Foto:

Haven Zuid blijft in beeld als locatie voor transferium

alblasserdam • Het havengebied van Alblasserdam, Haven Zuid, blijft naast de Nedstaal-locatie een mogelijke plek voor het geplande transferium.

Op aandringen van de meerderheid van de gemeenteraad bracht het college deze optie terug in de voorbereidingen. Burgemeester en wethouders wilde het onderzoek naar een plek voor het transferium, de parkeervoorziening voor bezoekers die met de auto naar de Kinderdijkse molens komen, uitsluitend richten op het terrein bij Nedstaal.

In de commissievergadering, eerder deze maand, floten de meeste partijen wethouder Arjan Kraijo terug. Die gaf hieraan gehoor en presenteerde afgelopen week tijdens de raadsvergadering een aangepast voorstel.

Het college blijft de voorkeur geven aan de Nedstaal-locatie, maar: ‘Parallel hieraan kunnen de plannen voor het Zuidelijk Havengebied verder uitgewerkt worden zoals contractueel is overeen gekomen.’ Een aanpassing waardoor het voorstel aangenomen werd door de gemeenteraad.


Wereldrecord kop-rollen gevestigd in Papendrecht

papendrecht • Met het bereiken van het plaatsnaambord van Papendrecht heeft dansleraar Jeroen ‘Nazgul’ van der Linden van de BreakSquad crew uit Gorinchem het wereldrecord koprollen gebroken.

Hij koprolde op zaterdag 24 april 20 kilometer van Gorinchem naar Papendrecht. Hij startte om 07.00 uur ’s morgens en bereikte tegen de avond Papendrecht. De route voerde door Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht, deels langs snelweg A15. Janelle Dongen filmde de recordpoging. Een weergave hiervan staat online op Youtube.


Meedenken over ideeën ontmoe-tingen jongeren

molenlanden • De gemeente Molenlanden, GIGA en Jong Molenlanden roepen inwoners daarom op mee te denken over activiteiten voor jongeren (12-27 jaar) die ontmoeting stimuleert. Zij kunnen hun idee uiterlijk vrijdag 14 mei aandragen via www.molenlanden.nl/jouwbesteidee.

De zoektocht naar ideeën is ingezet omdat er minder structuur, minder sociale contacten en een onzekere toekomst is voor met name jongeren. Dat zijn factoren die kunnen zorgen voor mentale gezondheidsproblemen onder jongeren, zo blijkt uit onderzoek. Belangrijk voor mentale gezondheid is deelname aan creatieve, sportieve en sociale activiteiten.
"Investeren in de mentale gezondheid van jongeren, dat is ons doel", zegt wethouder Lizanne Lanser. "Onderzoeken bevestigen dat jongeren door de coronamaatregelen, meer dan andere leeftijdsgroepen, meer eenzaamheid, somberheid en angst ervaren. Daarom zijn vanuit het Rijk extra middelen vrij gemaakt voor gemeenten om jongeren in coronatijd meer perspectief te bieden. Een mooi initiatief."

Een idee aandragen kan tot en met vrijdag 14 mei via www.molenlanden.nl/jouwbesteidee. Hier staan ook alle voorwaarden en criteria.