Reserverings-systeem bij afvalbrengstation

Begin maart zijn er zorgen geuit over de bereikbaarheid van de nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht met name tijdens drukte bij het Afval Breng Station van HVC. Waarom niet hetzelfde systeem hanteren zoals bij de gemeente Krimpenerwaard, een reserveringssysteem?

Met zo’n wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en zijn bezoekers altijd verzekerd van een plek zonder lange wachttijden. Onveilige situaties voor bezoekers en medewerkers worden verkleind, het voorkomt filevorming en clustering van bezoekers. Daarnaast kunnen brandweerlieden de kazerne sneller en veiliger bereiken.

Voordeel is ook dat medewerkers van HVC meer tijd hebben voor inwoners om ze te begeleiden op het terrein waardoor de kwaliteit van het afval scheiden nog verder geoptimaliseerd zal worden.

Via het reserveringssysteem (digitaal of telefonisch) kan je een dag en tijdvlak aangeven. De bevestiging dient als toegang en het geldt alleen voor inwoners van Papendrecht. Lijkt mij een mooie oplossing.

Robin van Heumen, Papendrecht


Opnieuw staking in Metalektro; stakers in colonne van Kinderdijk naar Alblasserdam

alblasserdam • Metalektro-medewerkers van de bedrijven IHC, Damen, Scheepswerf Kooiman Hoebee en Bayards leggen donderdag 29 en vrijdag 30 april het werk neer. Op donderdag rijden zij in colonne van Kinderdijk naar Alblasserdam. Zo voeren ze de druk op bij werkgeversorganisatie FME om over de brug te komen met een eerlijke en moderne cao Metalektro.

Carl Kraijenoord, bestuurder FNV Metaal: “Het is belachelijk dat de metaalwerkgevers slechts 1,1% per jaar loon bieden. De inflatie loopt volgens het CBS richting 2% dit jaar. Werknemers leveren flink aan koopkracht in op deze manier en dat vinden zij onacceptabel. Zij zullen actie blijven voeren totdat er voor hen een goede cao is.”
Naast onenigheid over de lonen hebben de FNV en de werkgevers ook nog geen overeenstemming bereikt over maatregelen voor een betere werk-privébalans en voor eerder stoppen met werken. De FNV wil daarnaast meer zekerheid voor flexwerkers, bijvoorbeeld door ze na een jaar een vast contract te geven.

De Metalektro is een van de grootste sectoren van het land. Onder de cao vallen 160.000 mensen die werken bij ongeveer 1.000 bedrijven als, IHC, Damen, ThyssenKrupp, Fokker, DAF, VDL, ASML, Stork, Siemens en Scania.