Afbeelding
Foto:

Lintjes voor vijf Alblasserdammers

alblasserdam • Burgemeester Jaap Paans heeft maandagmorgen 26 april met vijf inwoners van Alblasserdam gebeld om te vertellen dat het de koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de heer P.L.F. van Det, de heer J.N. Dijkshoorn, de heer J. Kranendonk, mevrouw J.G.H. Noorlander-Eskes en de heer N. Oral.

Op vrijdag 30 april reikt de burgemeester persoonlijk de versierselen die bij de onderscheiding horen aan hen uit. Dit gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst in cultureel centrum Landvast met inachtneming van de coronamaatregelen.

De gegevens en verdiensten van de personen die worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau staan hieronder.

De heer P.L.F. van Det werkt als projectleider bij het softwarebedrijf Expansion B.V. in Rotterdam. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij veel vrijwillige activiteiten, onder meer bij Stichting Reuma Nederland en AAA. Ook his hij mantelzorger/ondersteuner voor zijn vader (tot 2017) en zijn moeder. Betrokkene bezoekt haar, onderneemt activiteiten met haar, doet de boodschappen en verricht hand-en-spandiensten (8 uur per week). Verder is hij vrijwilliger bij watersportvereniging Blinckvliet in Zuidland en is hij vrijwilliger bij de basisschool Het Palet in Alblasserdam. Betrokkene ontwikkelde en onderhield de website en fungeerde als hulpouder bij de verkeerslessen, schoolreis en andere activiteiten.

De heer J.N. Dijkshoorn werkte tot zijn pensionering in 2015 als projectleider weg- en waterbouw bij Arcadis. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij vrijwillige activiteiten, onder meer bij de Hervormde Gemeente Grote Kerk in Alblasserdam. Hij fungeert als kerkvoogd en leider van de jeugdclub Immanuël. Daarnaast zet hij zich in voor de fondsenwerving en coördineert hij de kerkbalans en de collecte. Voorts organiseert hij de kelderverkoop en de rommelmarkten en zet hij zich in voor de Open Monumentendagen.

De heer J. Kranendonk werkte tot zijn pensionering in 2015 bij de SNS Bank. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij vrijwillige activiteiten bij onder meer de Rotterdamse Ondernemers Organisatie Handel en Nijverheid, de Remonstrantse Gemeente Rotterdam, Stichting Humanitas Wonen Hoeksche Waard in ‘s-Gravendeel en de Alblasserdamse Tennisvereniging.

Mevrouw J.G.H. Noorlander-Eskes ontplooit vrijwillige activiteiten bij de Stichting Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht en de stichting Swinhove Groep (zorgorganisatie).

De heer N. Oral werkt als vertegenwoordiger bij het kunststofspuitgietbedrijf Insigne B.V. in Bleskensgraaf. Daarnaast is hij sinds 1987 vrijwilliger bij het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond.

Sinds 1997 fungeert hij als religieus leider en spirituele gids. Daarbij leidt hij het gezamenlijke gebed,

is hij aanspreekpunt voor advies en bemiddelaar bij conflicten. Verder leidt hij begrafenissen en onderhoudt hij contacten met de Alevitische gemeenschap in Europa. In het verleden zat hij in meerdere commissies, meestal religieus van aard, maar hij zet zich ook altijd in bij activiteiten.

Meer informatie over de verdiensten van de gedecoreerden in Alblasserdam staat op www.klaroen.nl.