Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Oranjefestival bij vv De Alblas

alblasserdam • Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert vv De Alblas op woensdag 28 april 2021 een uniek Oranjefestival op Sportpark Souburgh.

VV De Alblas werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Aanmelden voor de activiteit kan via www.vvdealblas.nl/oranjefestival (ook voor meer informatie).


Oranjefestival bij vv Papendrecht

papendrecht • VV Papendrecht organiseert op zaterdag 24 april in samenwerking met de voetbalbond een uniek Oranjefestival.

Met het oog op het komende EK voetbal heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt die ondersteund wordt door de spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen. Ook zij zijn namelijk begonnen als jong meisje of jongen bij een lokale amateurclub. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart. Het gratis festijn is voor jongens en meisjes, leden en niet-leden.

De ochtend is van 09.30 tot 11.30 uur bestemd voor pupillen van het geboortejaar 2007 tot en met 2014. De middag, van 12.30 tot 14.30 uur, is gereserveerd voor de junioren (geboortejaar 2003 tot en met 2006). Voor informatie of aanmelden kun je per e-mail contact opnemen met de jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.


Nieuwe sportarts ASz: ‘Bewegen helpt vaak beter dan welke pil ook’

dordrecht • ‘Bewegen als medicijn’ is de filosofie van een sportarts. In die functie is Frank Loeffen deze maand aangetreden in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

De sportarts ontvangt eigen patiënten op verwijzing van de huisarts, maar ondersteunt ook tal van andere disciplines in het ziekenhuis zoals de chirurgie, orthopedie en longgeneeskunde. Zo houdt Loeffen zich onder meer bezig met herstel na COVID-19.

Huisartsen of specialisten die een blessure of beweegprobleem niet goed onder controle krijgen, kunnen rechtstreeks doorverwijzen naar Loeffen, die voorlopig één dag per week werkt op de locatie Dordwijk. Het ziekenhuis was al met Loeffen in gesprek, toen corona de komst van de sportarts in een stroomversnelling bracht. "Er is een vrij grote groep mensen die van het virus is hersteld zonder opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis, maar die na maanden toch nog een groot gebrek aan fitheid ondervindt. Huisartsen sturen deze patiënten naar de speciale post-COVID-poli van de longartsen. Velen komen daarna bij mij voor het opbouwen van conditie. We doen een inspanningstest, sluiten verdere schade uit en maken een plan op maat. De komende jaren verwacht ik dat dit een heel eigen patiëntencategorie met een specifieke behoefte wordt.”
Maar: "Of je nu een achillespeesblessure hebt, of ademhalingsklachten bij inspanning, of herstellende bent van COVID: bewegen werkt voor het hele lichaam vaak beter dan welke pil ook”, zegt Loeffen. Hij is tevens opgeleid als bewegingswetenschapper en hij is de teamarts voor het Nederlands Basketbal Team.