• De spelers van PKC vieren feest na het laatste fluitsignaal.
• De spelers van PKC vieren feest na het laatste fluitsignaal. Foto: Fleur Hoogendoorn

PKC wint zaalkorfbalfinale: 'tranen in ogen'

papendrecht • PKC heeft zaterdagmiddag 17 april de zaalkorfbalfinale gewonnen in Ahoy. De ploeg won met 22-18 van Fortuna.

Daar zag het tot halverwege de tweede helft nog niet naar uit. De Papendrechtse korfbalploeg speelde stroef, veroverde weinig rebounds en had een te laag scoringspercentage. Ruststand was 8-9 in het voordeel van Fortuna.

PKC toonde echter veerkracht en kon het tempo in de tweede helft opschroeven. Onder meer het inbrengen van Arjan van Houwelingen zorgde voor een ommekeer. Hij maakte een belangrijke goal door bij 12-12 PKC op voorsprong te zetten. Maar ook de hoge intensiteit waarmee Olav van Wijngaarden speelde, zorgde ervoor dat PKC steeds beter in het eigen ritme kwam en halverwege de tweede helft een beslissende voorsprong kon nemen.

De dames bij PKC scoorden opvallend veel. Dat kwam doordat de Papendrechtse ploeg de speelwijze zó aanpaste dat de heren de ballen afvingen, de passing verzorgden en de dames in scoringspositie brachten. En die maakten het vervolgens weergaloos af. Sanne van der Werff werd zelfs topscorer met acht doelpunten. Brett Zuijdwegt scoorde vijf keer. Sanne: “Ik geloof dat ik nog nooit zoveel doelpunten gemaakt heb ik één wedstrijd”, glunderde ze na afloop van de wedstrijd. Ze werd verkozen tot ‘player of the match’.

PKC stond twee jaar geleden voor het laatst in de finale. Toen verloor de ploeg van Fortuna. In 2015 was PKC voor de laatste keer landskampioen. De zege van 2021 betekent de tiende landstitel in de zaal in totaal voor de ploeg uit Papendrecht.

“Het heeft heel lang geduurd voordat we weer een zaaltitel veroverd hebben. Ik ben echt super blij. We hebben hiervoor het hele jaar hard gewerkt”, aldus Sanne van der Werff. “Het was een moeilijke finale. In het begin hadden we heel veel slechte aanvallen. Uiteindelijk konden we onszelf beter organiseren en speelden we onze aanvallen goed uit.”

Daar sloot Olav van Wijngaarden zich bij aan: “Dit was mijn derde finale. Aan de vorige twee bewaar ik slechte herinneringen. Ik ben niet zo heel emotioneel, maar nu kwamen er tranen uit mijn ogen. Ik ben trots op het team, op hoe we gespeeld hebben. Onze trainer Wim Scholtmeijer zei het aan het begin van het seizoen al dat onze dames ons kampioen zouden maken. En dat is gebeurd. In de Play Offs tegen TOP hebben ze dat laten zien en nu weer.”


Jennifer Tromp, samen met Wim Scholtmeijer trainer bij PKC, benoemde ook nog de belangrijke inbreng van de heren. “Zij moeten zich opofferen voor de dames. Fantastisch hoe ze dat gedaan hebben. Richard Kunst bijvoorbeeld, die de hele wedstrijd ballen staat af te vangen. Fantastisch!” Na afloop van de wedstrijd ging het feest nog even door.