Boos en teleurgesteld

We hebben met de meeste bewoners van de Schoolstraat 2 t/m 102 gesproken over de beslissing van de gemeenteraad om toch hun plannen met betrekking tot de sloop van de voormalige kunstuitleen en het laten bouwen van hoogbouw voor zogenaamde starters op die plek door te laten gaan.

Alle bewoners zijn boos en teleurgesteld dat het uitzicht verloren gaat en de parkeerplaatsen zullen verdwijnen, dat de binnentuin groter zal worden is een doorzichtige smoes.

De tuin zal er uit gaan zien als een binnenplaats van een gevangenis. Mijn medebewoners hebben geen goed woord over voor de Gemeente Raad. Wel begrip tonen voor starters maar niet voor de senioren die de rest van hun leven tegen een 'Berlijnse muur' moeten gaan kijken.

De gemeente wil delen van het gemeentehuis gaan verhuren, waarom niet aan starters ? Er zijn wel 10 andere plaatsen waar zo’n flatgebouw zou kunnen komen. Trouwens alle bouw- en verhuisplannen uit het verleden en in de toekomst zouden eens doorgelicht moeten worden door mensen die er verstand van hebben.


Dick J. Rietveld
Papendrecht