Afbeelding
Foto: Bert Bons

Ontmoetingsavond over dementie

alblasserdam • Op maandag 19 april organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in Cultureel Centrum Landvast gelegenheid tot ontmoeting voor iedereen die zorg draagt voor iemand met (beginnende) dementie.

Tijdens deze ontmoetingsavond zal worden stil gestaan bij de vraag ‘Hoe ga je om met een ouder die de diagnose dementie heeft?’ Naast mantelzorgconsulente Heleen Visser en de dementieverpleegkundige van Rivas zal ook Ria Schijvenaars van Waardeburgh aanwezig zijn en ingaan op praktische vragen qua benadering, omgang en verlies. Iedereen die behoefte heeft om over deze dingen te praten, is van harte welkom vanaf 19:30 uur in Cultureel Centrum Landvast. De ontmoeting duurt tot ongeveer 21:00 uur.

Er is plaats voor een beperkt aantal mensen en aanmelden is in deze tijd wel verplicht en dat kan door te bellen naar 078-2021220 of een mailtje te sturen naar h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


MS Fonds zoekt collectanten

regio • Van 28 juni tot en met 3 juli vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het Fonds is hard op zoek naar collectanten in de voormalige gemeente Zederik en in Molenlanden.

Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. Meer info en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.