Afbeelding
Foto:

PKC dwingt derde Play Off-wedstrijd af na winst op TOP

papendrecht • PKC heeft zaterdagmiddag 10 april met overtuigende cijfers gewonnen van TOP. Het werd 15-20 voor de Papendrechtse korfballers, die daarmee een derde Play Off-wedstrijd afdwingen in de strijd om een ticket voor de zaalkorfbalfinale.

Vorige week had de Papendrechtse formatie in eigen huis nog verloren van TOP (21-22), maar nu waren de rollen omgedraaid. PKC had voortdurend het initiatief en stond bijna de gehele wedstrijd voor. In de tweede helft liep de ploeg uit naar een comfortabele voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Er volgt nu nog een derde ontmoeting tussen de beide korfbalgrootmachten. Die wedstrijd wordt in Papendrecht gespeeld, zonder publiek. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 13 april.

Een verslag van die wedstrijd kan helaas niet meer meegenomen worden in deze krant. Op de website van Klaroen.nl staat actuele informatie. Zie www.klaroen.nl.


Meldingen buurt-bemiddeling stabiel in Molenlanden

molenlanden • Het aantal aanmeldingen voor buurtbemiddeling is in het coronajaar 2020 redelijk stabiel gebleven in de gemeente Molenlanden. Er was een kleine daling van 35 naar 33 meldingen ten opzichte van 2019.

In omliggende gemeenten was er sprake van een lichte stijging van het aantal meldingen, waardoor er regionaal gezien iets meer werk te doen was voor ElkWelzijn, de organisatie achter de buurtbemiddeling.

Nauwelijks fysiek contact
Het jaarverslag van ElkWelzijn staat voor een groot deel in het teken van corona. “Voor de werkwijze van Buurtbemiddeling had dit uiteraard gevolgen. Huisbezoeken bij buren konden vaak niet plaatsvinden en buren konden nauwelijks meer fysiek bij elkaar komen voor een oplossend gesprek. Juist het stukje waar onze kracht ligt: persoonlijke benadering en contact konden we niet in de praktijk brengen.”

ElkWelzijn heeft daardoor gekozen voor een andere manier van werken. “De onverwachte huisbezoeken door vrijwillige bemiddelaars bleken een groot deel van het jaar onmogelijk. Dat is jammer, want het binnenvallen van de bemiddelaars bij de tweede partij (buren B) is een beproefde manier om te zorgen dat buren niet al bij voorbaat ‘nee’ kunnen zeggen tegen bemiddeling. In het coronajaar ontwikkelende wij de ‘brief aan buren B’, waarmee we het eerste contact probeerden te leggen.”

86 brieven
De resultaten van het benaderen van de buren met een brief is de organisatie niet tegengevallen. Er werden in het afgelopen jaar in totaal 86 brieven verstuurd. Uiteindelijk nam 80% van de buren contact met ElkWelzijn op, waarvan 43% ook daadwerkelijk met hun buren in gesprek wilden, of op een andere manier naar een oplossing wilden zoeken.

"We denken er serieus over om deze brief ook na de corona-tijd in onze werkwijze te blijven opnemen voor gevallen waar wij verwachten dat het moeilijk wordt de tweede partij direct te benaderen.”