Reactie op het vrijdagmiddag gebed

ingezonden brief

Graag wil ik reageren op de berichten over het vrijdagmiddag gebed.

Deze week kregen we tot onze verbazing wederom een brief van het moskeebestuur.

Ditmaal een oproep om in gesprek te gaan in Landvast. Volgens de brief is er een onderzoek gedaan naar het draagvlak voor het vrijdagmiddag gebed bij een aantal buurtbewoners.Er wordt beweert dat een aantal vrijwilligers van de vereniging twee keer een buurt ronde hebben gedaan. Ik vraag mij af in welke buurt, want wij wonen er recht tegenover maar we hebben niemand gezien (alleen een briefje in de brievenbus met de mededeling dat met ingang van 9 april iedere vrijdagmiddag het gebed zal plaatsvinden).

Het excuus hiervoor is dat het een selectieve benadering is geweest omdat we ons in een tijd bevinden dat persoonlijke contacten tot een minimum beperkt moeten worden.(Mijns inziens een goede smoes want als je aanbelt en drie stappen naar achter ga is de afstand ruim voldoende).

Maar nu wel in deze corona tijd een bijeenkomst in Landvast? En waarom? Om in gesprek te gaan? Waarom? Want volgens de brief van het moskeebestuur is er besloten om met ingang van 9 april de gebedsoproep gewoon door te laten gaan.

Ik vraag me af wat het volgende wordt. Vijf keer per dag een gebedsoproep tijdens de Ramadan omdat de steun hiervoor zo hard nodig is in deze corona tijd? Ik denk dat iedereen wel een beetje extra steun kan gebruiken nu.

En het is wel heel makkelijk van dhr. Yilmaz dat hij beweert niets af te weten van gemaakte afspraken bij de bouw van de moskee. Het is toen wel degelijk een voorwaarde geweest dat er nooit openbare gebedsoproepen zouden zijn.

Buurtbewoner A. Vogel
Alblasserdam