• Een schets van het pand waarmee schaduwen berekend zijn.
• Een schets van het pand waarmee schaduwen berekend zijn. Foto: Gemeente Papendrecht

In centrum van Papendrecht:

Plan: 25 ‘beginnende gezinswoningen'

papendrecht • De locatie ligt in het centrum van Papendrecht en leent zich goed voor de realisatie woningen. In het Papendrechts Woonplan 2020-2030 is een behoefte voorzien van tenminste 460 woningen in de komende 10 jaar, om te voorzien in de eigen bevolkingsgroei en om het draagvlak voor voorziening op voldoende peil te houden. Bij gebrek aan (grote) uitleglocaties is de gemeente nadrukkelijk op zoek naar hiervoor geschikte inbreidingslocaties. Het huidige pand is achterhaald en staat ten dele de herontwikkeling van de oude bibliotheek aan De Markt 2 naar zorgwoningen in de weg. Om de plannen voor Markt 2 te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat in ieder geval de ruimte waar voorheen de kantoren van Bibliotheek AanZet en het Jeugd- en Jongerenwerk waren gevestigd, worden gesloopt. Omdat deze ruimten verbonden zijn met het pand van de voormalige kunstuitleen, ligt het voor de hand ook dit deel mee te nemen bij de sloop. De bestaande panden aan de P.C. Hooftlaan staan al geruime tijd leeg.

De appartementen zullen met name bestemd worden voor ‘beginnende huishoudens’. Daarmee bedoelt de gemeente dat er de maximale leeftijd voor inschrijving voor de woningen gesteld zal worden op 35 jaar.


“Als gevolg van ontwikkelingen op de woningmarkt staan de slaagkansen voor beginnende huishoudens in toenemende mate onder druk. Beoogd wordt om in dit geval vanuit de eigen grondpositie deze voor Papendrecht belangrijke doelgroep meer kansen te bieden. Papendrecht wil immers aantrekkelijk zijn en blijven voor met name jonge gezinnen”, schrijft het gemeentebestuur over haar motivatie om voor deze doelgroep te kiezen.


De commissievergadering Ruimte op woensdag 31 maart begint om 20.00 uur en is digitaal te volgen via de website www.raad.papendrecht.nl.