Afbeelding
Foto:

‘Maatregelen om rondvliegende platen te voorkomen’

alblasserdam • De eigenaar van de leegstaande bedrijfspanden van Mercon Kloos in Alblasserdam is bezig met een plan van aanpak om gevaarlijke situaties bij harde wind te voorkomen.

Dat meldde wethouder Arjan Kraijo dinsdag tijdens de commissievergadering Grondgebied aan Arco Strop. Het CDA-raadslid vroeg aandacht voor de levensgevaarlijke situatie die onlangs tijdens storm Evert op de West-Kinderdijk ontstond door rondvliegende platen, afkomstig van het Mercon Kloos-terrein.

“We hebben hier al meerdere keren aandacht voor gevraagd”, bracht Strop in. “Maar van het gebeurde zijn wij erg geschrokken. De berichten in de media en de verhalen die we zelf van omwonenden hoorden zijn zeer verontrustend. Hoe zorgen we ervoor dat de veiligheid in de toekomst wel gewaarborgd wordt? En het moet snel gebeuren, er kan zo weer een storm komen.”
Wethouder Kraijo gaf hem volmondig gelijk. “Het was enorm gevaarlijk. We zijn heel blij dat er geen persoonlijke ongevallen waren. Eerlijk gezegd waren wij er verbaasd over dat dit kon gebeuren. Tijdens een inspectie vorig jaar zijn loszittende delen vastgezet. Maar aan de andere kant van het pand waren nog gaten. De wind kon zo naar binnen blazen en ervoor zorgen dat de platen loskwamen.”

Om herhaling te voorkomen is de eigenaar nu bezig met een plan van aanpak. “En dat wordt op zo kort mogelijke termijn uitgevoerd. Gebeurt dat niet tijdig, dan zullen we een last onder dwangsom opleggen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat niet zal hoeven.”

Arco Strop vroeg daarnaast aandacht voor een aantal platen die het natuurgebied bij de Kinderdijkse molens zijn ingewaaid. “Die liggen er nu nog. Wij ruimt die op?” Kraijo: “Dat is de verantwoordelijkheid van de eigenaar, maar ik zal het voor de zekerheid onder de aandacht brengen.


Paasstukjes voor de Wieken

papendrecht • De beheerders van weggeefgroep Shop4Nop 078 e.o. gaan op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) acht Paasstukjes doneren aan de huiskamers van verzorgingstehuis De Wieken in Papendrecht.

“Wij kunnen dit doen omdat we zelf doneren en soms spulletjes mogen verkopen om onze acties te kunnen bekostigen”, vertelt Corrie Lisjak van Leeuwen. Zij beheert samen met Sjanie Korteland-Huijzer en Ina Roelofsen de weggeefgroep.

Ze verzorgen geregeld diverse acties voor hun leden. Zo staat er voor donderdag 1 april een leuke Paasverloting klaar. Er worden al drie jaar belangeloos appeltaarten, tulbanden en cake’s gebakken en verloot.


Acht aanhoudingen na mishandeling

alblasserdam • De politie heeft woensdagmiddag 24 maart meer informatie vrijgegeven over de mishandeling en poging beroving die een dag eerder plaatsvond in de Wiardi Beckmanstraat in Alblasserdam. De politie meldt dat er uiteindelijk acht verdachten zijn aangehouden. Twee verdachten bleken uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben.