• Sjanie Giezen en Jan van der Rhee in Jan's Versmarkt in Papendrecht.
• Sjanie Giezen en Jan van der Rhee in Jan's Versmarkt in Papendrecht. Foto: Bert Bons

Jan's Versmarkt open in Westpolder

papendrecht • In winkelcentrum Westpolder in Papendrecht is op dinsdag 23 maart een nieuwe vestiging van Jan’s Versmarkt geopend.

Het gaat om de tweede groente- en fruitwinkel van Jan van der Rhee. Nadat hij begin december een zaak opende op winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland, is nu winkelcentrum Westpolder in Papendrecht aan de beurt. “En ik ben bezig met nog twee vestigingen in Ridderkerk en Dordrecht”, vertelt de gedreven groenteboer. “Het voordeel van het hebben van meerdere winkels, is dat je je producten dan in wat grotere partijen kan inkopen, waardoor je de prijzen zo laag mogelijk kunt houden voor je klanten.”

Jan beschikt over een schat aan ervaring. In het verleden had hij een groente- en fruitwinkel in Nieuw-Lekkerland en hij heeft in de afgelopen jaren met een marktwagen door de omgeving getrokken. Hij stond op weekmarkten in onder meer Groot-Ammers, Nieuwpoort en Alblasserdam. Omdat hij daarvoor steeds moeilijker personeel kon vinden, gooide hij het roer om en opende Jan’s Versmarkt. In een vaste winkel is het gemakkelijker om personeel te vinden en te behouden.


De versman wil met Jan’s Versmarkt doorgaan waarmee hij bekend geworden is toen hij nog op de markt stond; het leveren van goede kwaliteit voor lage prijzen. “Het is onze ambitie om dit concept uit te laten groeien en in de regio nog meer van dergelijke versmarkten te openen”, vertelt Jan.


De winkel in de Westpolder is overzichtelijk ingedeeld en kan gemakkelijk coronaproof worden bezocht. Behalve vers fruit, verse groenten en aardappelen zijn er ook kant en klaar gesneden groenten uit de koeling verkrijgbaar en is er versgeperste sinaasappelsap.


“Ook schillen we voor onze klanten verse ananas. Sommige producten komen zelfs rechtstreeks van het land en dan gelijk naar de klant!”


De winkel in Papendrecht zal worden geleid door Sjanie Giezen, die net als Jan over ruime ervaring beschikt in de verswereld. “Een ruime keuze, goede producten en een lage prijs. Daar gaan we voor bij Jan’s Versmarkt.”


Jan’s Versmarkt is gevestigd tegenover de dierenwinkel van De Lange en is geopend volgens de normale openingstijden die op het winkelcentrum Westpolder gelden.