'Bruidsjurk op zolder'

nieuw-lekkerland • Janny den Besten uit Nieuw-Lekkerland presenteerde deze week niet alleen haar kinderboek 'Raadsels rond de molen' (zie artikel hierboven), ze bracht nog een tweede boek op de markt; een zogenaamd Young adult-roman voor meiden vanaf vijftien jaar. De titel is ‘Bruidsjurk op zolder'.

“Ik wil niet al te veel verklappen over dit boek, maar die bruidsjurk hangt daar natuurlijk niet voor niets”, vertelt Janny. Zij kwam op het idee voor dit verhaal toen ze met een groepsreis naar Marokko was. “We waren met allemaal vijftigplussers, maar er was één meisje bij van 23 jaar. Zij bleek een bijzondere reden te hebben waarom ze met die reis meeging. Dat heb ik fictief verwerkt in dit verhaal.”


Veel research

Janny heeft veel research gedaan om het verhaal eigentijds te kunnen schrijven. “Ik weet nu alles van boulderen (ongezekerd klimmen, red.) en heb nieuwe woorden geleerd van de jongerentaal.”


‘Bruidsjurk op zolder' is net als 'Raadsels rond de molen' uitgegeven door De Banier, kost 12,95 euro en is te verkrijgen bij elke boekwinkel.