• De uitslag in Papendrecht.
• De uitslag in Papendrecht. Foto: NOS

VVD ook de grootste in deze regio

regio • De regio volgt in grote lijnen het landelijk beeld bij de Tweede Kamer verkiezingen die vorige week gehouden zijn. De VVD is de grootste geworden in Papendrecht, Alblasserdam en Molenlanden en D66 is bij de grote partijen de grootste winnaar geworden. SGP is van oudsher groot in Alblasserdam en Molenlanden en dat beeld blijft onveranderd.

In Papendrecht is de VVD veruit de grootste partij geworden met 25,4 procent van de stemmen. D66 won 2,7 procent en behaalde in totaal 11,4 procent van de stemmen. D66 bleef daarmee de PVV nipt voor, die 11,3 procent van de stemmen kreeg. Dat is 3,5 procent minder dan vier jaar geleden.

In Alblasserdam bleef de VVD de SGP nipt voor: 17,35 procent om 16,41 procent van de stemmen. Vier jaar geleden waren de rollen omgekeerd en was de SGP met enkele tientallen stemmen meer de grootste in Alblasserdam.

Ook in Molenlanden werd de VVD eerste met 19,7 procent. Tweede werd de SGP met 16,8 procent van de stemmen.

Het CDA verloor in de regio en bleef in Papendrecht steken op 9,2 procent van de stemmen, dat is 3,9 procent minder dan vier jaar geleden. In Alblasserdam duikelde het CDA van 11,88 naar 8,56 procent van de stemmen. Ook Groenlinks, PVV en SP kregen overal in de regio minder stemmen.