• • Enkele voorbeelden van de bloemstukken die in de afgelopen weken gemaakt zijn.
• • Enkele voorbeelden van de bloemstukken die in de afgelopen weken gemaakt zijn. Foto: Aangeleverd

Bloemstukjes zorgen voor positiviteit

alblasserdam • Een inwoonster van Alblasserdam, die graag anoniem wil blijven, maakt sinds enkele maanden kunstbloemstukken voor zieke en eenzame mensen in Alblasserdam en anderen die iets positiefs nodig hebben.

Het project waaraan de vrouw (69) sinds januari mee begonnen is, heet ‘het Opkikkertje’. Met de hulp van Stichting Welzijn Alblasserdam, buren, familieleden en vrienden worden mensen voorgedragen die voor het kunstbloemstuk in aanmerking komen.


Zestig bloemstukken

In een paar maanden tijd heeft ze al zestig bloemstukken gemaakt en laten afleveren door ‘de koerier’, dat is haar man, die in het complot zit.


De anonieme weldoenster is met haar werk begonnen omdat ze iets positiefs wilde doen. “Ik werd gek van al die negatieve berichten over corona”, legt ze uit. “Maar we moeten er met z’n allen doorheen en we kunnen elkaar dan maar het best wat helpen.”


Omdat de vrouw nog maar kort in Alblasserdam woont, heeft ze nog maar weinig contacten en weet ze niet goed wie er eenzaam zijn in het dorp, overwerkt zijn of gewoon wat extra aandacht goed kunnen gebruiken.


Een vriendin

“Ik heb een vriendin die vrijwilligerswerk doet voor de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Zij kookt eten voor mensen. Ik ben één van de gelukkigen die eens per week een maaltijd van haar mag eten. Via haar kwam ik op het idee om kunstbloemstukken te maken en uit te delen.


Groot netwerk

Ze betrok de Stichting Welzijn Alblasserdam erin, die ervoor zorgde dat ze via de Grote Kerk aan het Cortgene spullen kreeg om de bloemstukken mee op te maken. Ook beschikt de SWA over een groot netwerk.

De vrouw laat de verrassing anoniem aan de deur afleveren. “Ik wil er niets voor hebben. Als ik er een glimlach voor terug krijg, dan is mijn missie geslaagd”, laat ze weten. “Ik heb diverse ontroerende reacties terug gehad, dáár doe ik het voor. Het is ongelofelijk wat een positiviteit je kunt opwekken bij mensen door belangeloos zoiets als dit te doen!”


Ze heeft inmiddels ook aanvragen gekregen om dergelijke bloemstukken te maken voor mensen in Papendrecht en Nieuw-Lekkerland, maar daar begint ze niet aan. “Ik vind het enig om te doen, maar ik heb het al druk genoeg. Ik heb een man, kinderen en kleinkinderen. Als ik nog meer bloemstukken moet maken, neemt het teveel tijd.”


Aanvragen voor de bezorging van kunstbloemstukken kunnen gedaan worden via mailadres:
voormekaarmetmekaar@gmail.com.