• Fred Krabbendam in de tuin bij museum Dorpsbehoud.
• Fred Krabbendam in de tuin bij museum Dorpsbehoud. Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers aan de slag tijdens NLdoet

papendrecht • Ook dit jaar doet Papendrecht weer volop mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland die vrijwilligers en hun werk in de schijnwerpers zet.

Niet in maart, zoals eerst de bedoeling was, maar op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei gaan vrijwilligers aan de slag met grote en kleine klussen bij verschillende maatschappelijke organisaties. Ook stichting Dorpsbehoud heeft een klus ingepland. Zij gaan de achtertuin van het museum opruimen. Margré van Wijngaarden en Fred Krabbendam vertellen waarom zij meedoen. “De tuin opruimen is eigenlijk de eerste stap van een groter plan”, licht Margré toe. “We zouden heel graag een overkapping maken in de achtertuin van ons museum, waar we groepen en schoolklassen kunnen ontvangen.”


De tuin van het museum is nu een beetje rommelig en deels begroeid. “Met NLdoet gaan we de beplanting en grondbedekking er deels uithalen”, vult Fred aan. Samen met collega-vrijwilliger Theo Viveen houdt Fred zich vooral bezig met het onderhoud van het museum en de muziektent.

De stichting draait helemaal op vrijwilligers, donateurs- en sponsorbijdragen. Het vrijwilligerswerk van Fred bestaat vooral uit kleine onderhoudsklussen zoals het bijhouden van schilderwerk en het restaureren van oude werktuigen. “Voor de NLdoet klus kunnen we een paar extra sterke handen goed gebruiken, want de meeste van onze vrijwilligers zijn al wat ouder”, aldus Fred.


Wie zich voor een dag wil inzetten voor het historisch erfgoed en het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, kan zich aanmelden via www.nldoet.nl. Op deze site staan inmiddels 14 verschillende Papendrechtse klussen aangemeld. Info: 078- 6154741.