Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

‘Opwaardering bedrijfspanden om WOZ-koersen op te drijven’

regio • Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heeft deze week bij veel bedrijven de waardebepaling van panden bekendgemaakt. Aan de hand daarvan worden berekend hoeveel belasting moet worden betaald.

Een ondernemer uit Alblasserdam meldt dat zijn bedrijfspand in een jaar tijd met 36 procent is opgewaardeerd. “Tijdens de coronacrisis! Zonder enige investering of aanpassing”, aldus de ondernemer, die anoniem wil blijven. Hij vreest dat dit gedaan wordt om tekorten bij de overheid aan te vullen. “Eerst geld geven en dan terugharken.”

De redactie van Klaroen.nl is benieuwd of er meer ondernemers of huizeneigenaren zijn die te maken hebben gehad met een exorbitante stijging van de waarde van hun onroerend goed.

Reacties kunnen gegeven worden via redactie@klaroen.nl.


Fietser gewond na val op fietspad N3

papendrecht • Een fietser is vrijdag 5 maart aan het einde van de middag zwaargewond geraakt toen hij op het fietspad langs de N3 bij Papendrecht ten val kwam.

Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen even na 17.45 uur ter plaatse voor medische hulpverlening. De traumahelikopter landde even verderop op het fietspad, op het Simon van der Meerpad. De zwaargewonde man is na stabilisatie naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Of de man onwel werd en daardoor ten val kwam of viel en daardoor gewond raakte, is niet bekend.