• Drechtstreek - Heukelum (0-1).
• Drechtstreek - Heukelum (0-1). Foto: Piet van Beest

PKC wint van Blauw-Wit na inhaalrace in tweede helft

papendrecht • De korfballers van PKC hebben zaterdag hun voorsprong in Korfbal League groep A verder vergroot door met 16-18 te winnen van Blauw-Wit in Amsterdam.

Gemakkelijk ging het allemaal niet voor de Papendrechtse formatie. Het was een wedstrijd met heel veel fysieke strijd van beide ploegen. De Amsterdammers speelden een goede eerste helft en konden in het laatste deel van de eerste helft een voorsprong van drie punten pakken. Die voorsprong verdween na rust als sneeuw voor de zon. Echter, beide ploegen konden niet loskomen. Hoewel PKC een voorsprong pakte, lukte het niet om Blauw-Wit definitief van zich af te schudden.
In de slotfase werd het nog even spannend (16-17) maar Nienke Hintzbergen trok met een mooi afgemaakte doorloopbal de zege over de streep. Uitslag: 16-18.
PKC gaat nu aan kop in poule A met 12 punten uit 6 wedstrijden. Er zijn vier ploegen die gedeeld tweede staan met 6 punten.


Drechtstreek blijft op sterkte

papendrecht • De hoofdmacht van Drechtstreek zal volgend seizoen nauwelijks wijzigingen ondergaan.
De selectie van de Papendrechtse tweedeklasser, die al de hele coronaperiode (met de daarbij behorende beperkingen) doortraint, blijft intact. Alleen Jerry Henzen gaat lager spelen en zal het vierde elftal gaan versterken. Vanuit JO19 ziet trainer Paul Koster enkele talentvolle spelers overkomen.


Twaalf clubs strij-den om Regiocup

regio • Twaalf clubs in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard hebben de handen ineengeslagen voor een toernooi om de Regiocup.
Deze mini-competitie zal gespeeld worden nadat volledig trainen weer mogelijk is en wedstrijden weer zijn toegestaan. Er zijn twee poules van zes ploegen geformeerd. Na de eerste vijf wedstrijden gaat het toernooi verder met een winnaarspoule en een verliezerspoule. De (concept)indeling is als volgt: Poule 1: De Alblas, Alblasserdam, Drechtstreek, Papendrecht, Nieuw-Lekkerland, De Zwerver. Poule 2: Hardinxveld, Pelikaan, Oranje Wit, Sliedrecht, Groote Lindt, VVGZ.
De plannen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de KNVB. Onderzocht wordt nog of de tweede elftallen van de deelnemende verenigingen ook bij deze opzet betrokken worden.


Sean van Rosmalen komt, Maarten de Zeeuw vertrekt

nieuw-lekkerland • Sean van Rosmalen komt volgend jaar uit voor Nieuw-Lekkerland. De talentvolle middenvelder komt over van ASWH. Bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht speelt hij in het onder 23 elftal.
De 20-jarige inwoner van Rotterdam is op alle posities op het middenveld inzetbaar. Sean van Rosmalen kwam in de jeugd uit voor Excelsior Rotterdam. Nieuw-Lekkerland was op zoek naar een middenvelder na het wegvallen van Thom Versluis met een slepende heupblessure. Tegenover de komst van Van Rosmalen staat het vertrek van Maarten de Zeeuw. De Alblasserdammer, tegenwoordig woonachtig in Rotterdam, heeft aangegeven zijn (nieuwe) werk niet langer te kunnen combineren met voetballen voor eersteklasser Nieuw-Lekkerland.