Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meet-up voor en door jongeren

molenlanden • Op woensdag 3 maart organiseren onder meer Young4Waard en de gemeente een meet-up voor en door jongeren in Molenlanden.

In de online meet-up is er ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. Vervolgens kunnen deelnemers een keuze maken tussen de thema’s wonen en sport. De meet-up op woensdag 3 maart vindt plaats van 19:30 tot 21:15 uur via Microsoft Teams. Inschrijven kan via dit formulier. Wie zich voor 26 februari inschrijft, krijgt een goodiebag en de link toegestuurd die gebruikt kan worden tijdens de meet-up. Meer informatie op www.young4waard.nl.


Bijeenkomst van SamenSterk

papendrecht • Bij SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders van een kind met psychische kwetsbaarheid elkaar maandelijks ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen. Het thema van de online bijeenkomst op dinsdag 2 maart is ‘De invloed van corona op het gezin’. Als ouders kun je van elkaar leren, samen opkomen voor je kinderen en weten dat je niet de enige bent. Je zoekt met elkaar hoe je, samen met je omgeving, je kind(eren) zo goed mogelijk kunt begeleiden. Er zijn veel psychische aandoeningen, bijvoorbeeld AD(H)D, angststoornis, anorexia, autisme, borderline, depressie en verslaving. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van ouders met een zorgintensief kind een burn-out krijgt. Stefanie de Vries en Anke-Elze de Jong-Rietstap trekken de kar van SamenSterk. Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie vind je op www.ouderszhz.nl. De bijeenkomst op dinsdag 2 maart duurt van 09:30 tot 11:30 uur.