• Annemarie Huijser met haar nieuwe boek 'Haak je restjes op'.
• Annemarie Huijser met haar nieuwe boek 'Haak je restjes op'. Foto: Aangeleverd

‘Haak je restjes op', perfect in coronatijd

alblasserdam • Annemarie Huijser uit Alblasserdam lanceert op dinsdag 23 februari haar tweede haakboek, getiteld ‘Haak je restjes op’.

“Het is een perfect boek voor in coronatijd, alhoewel ik dat zelf niet zo bedacht heb”, vertelt professioneel haakster Annemarie, die een eigen website heeft en op Instagram ruim 81.000 volgers heeft.


“Ik ben er in mei vorig jaar aan begonnen en liet me vooral inspireren door duurzaamheid en ‘niet zomaar iets weggooien’. We zaten toen middenin de eerste coronagolf. Maar ik dacht dat het na de zomer wel weer over zou waaien.”


Niet dus. Maar het boek van Annemarie sluit wel naadloos aan op de huidige coronatijd. Annemarie: “Iedereen zit thuis, zoekt iets om te doen, maar de winkels zijn dicht. Dan geeft het boek ‘Haak je restjes op’ genoeg inspiratie voor mooie haakpatronen.”


Handig met restjes omgaan

“Het bijzondere van dit haakboek is, dat je de haakprojecten kunt maken door handig met je restjes om te gaan om de meest prachtige creaties te maken.”


De variatie is eindeloos: van een schitterend groots vloerkleed, een kleurrijke sjaal tot een leuk etuitje of een hippe haarband. Voor ieder wat wils en alles in de herkenbare, vrolijke kleuren waarmee Annemarie graag werkt.

De vele tips en tricks, inspirerende foto’s, duidelijk omschreven patronen en uitgetekende haakschema’s maken dit een ideaal boek voor zowel de beginnende als de gevorderde haker.


Top 60

Het boek is nu al te bestellen in de voorverkoop. Annemarie: “Dat loopt al ontzettend goed. Zó goed zelfs, dat ik kans maak om in de top 60 te komen van meest verkochte boeken in Nederland! Normaal gesproken staan er alleen thrillers en kookboeken in, maar hoe gaaf zou het zijn als er nu een haakboek tussen staat?”


Voorverkoop stimuleren

Om de voorverkoop te stimuleren heeft Annemarie op haar website en socials een winactie bedacht.


Wie voor maandag 22 februari 12.00 uur haar nieuwe haakboek reserveert, maakt kans op vijf mooie prijzen. Dat zijn onder andere een compleet verzorgde workshop met brunch ter waarde van 150 euro, een Stipstijl pakket ter waarde van 80 euro, een lederen accessoire pakket en een tas van Sunjelly Bags.


Het boek kost 17,50 euro en is te bestellen op de website van Annemarie: www.studiohipenstip.nl. Ook bij bekende (online) boekhandels kan het boek besteld worden.


q www.studiohipenstip.nl