Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Back to Vinyl in Landvast

alblasserdam • Zaterdag 20 februari zijn de mannen van Back to Vinyl weer in Landvast aanwezig. Uiteraard niet zoals gebruikelijk met een bomvolle zaal, maar volledig coronaproof veilig vanuit de eigen huiskamer te volgen. Dit zal via Zoom verlopen dus er is op deze manier gezellig interactie met elkaar.

Daarnaast is het programma nog uitgebreider dan dat het normaal al is. De platen worden deze keer namelijk afgewisseld met andere activiteiten. Zo is er voor de bierliefhebbers een bierproeverij met drie speciaal biertjes. En wie liever van zoet houdt, kan meedoen met de chocoladeproeverij met chocolade van Arthur Tuijtel.

Ook de bingoliefhebbers komen aan hun trekken met een bingoronde. Uiteraard niet met getallen, maar met muziek vanaf vinyl.

In de webshop van Landvast zijn twee verschillende tasjes te verkrijgen om de avond nog gezelliger te maken: een chocoladeversie, vooral gericht op de chocolade proeverij en een bierversie met biertjes van lokale brouwerijen en een portie nachos om thuis op te warmen.

Er is ook de mogelijkheid om alleen een toegangslink kopen: Deze is te verkrijgen in de webshop voor een donatiebedrag van €2,50, €5,00 of €7,50. Bij de tasjes is de toegangslink inbegrepen. Deze activiteit is alleen te volgen via Zoom.


Smit's Stichting start met hulp bij thuisadministratie

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit’s Stichting gaat starten met hulp bij thuisadministratie.

Want een rommelige administratie kan ertoe leiden dat iemand door de bomen het bos niet meer ziet. Stapels post, papieren en brieven die dicht blijven. Dit geeft vaak veel zorgen, stress en slapeloze nachten.

De vrijwilligers van de L. & N. Smit’s Stichting komen bij mensen aan huis om de administratie in orde te maken en geven tips om achterstanden en schulden te voorkomen.

Met name de volgende ondersteuning wordt geboden: het ordenen en overzichtelijk houden van de administratie, het in beeld brengen van uw inkomsten en uitgaven, het onderzoeken of van de juiste financiële regelingen gebruik wordt gemaakt en het invullen van formulieren.

Veel administratieve zaken lopen tegenwoordig via de computer, denk daarbij aan het betalen van rekeningen, ontvangen van salaris, pensioen, AOW en dergelijke. Ook daarbij kan hulp en inzicht worden verleend.

De vrijwilliger zal de hulpvrager stimuleren en leren hoe men het in de toekomst zelf kan doen. Het is niet de bedoeling om de taken van de hulpvrager over te nemen.

Voor meer informatie of aanmelding: 0184-689360 tussen 09.00 en 12.00 uur of per e-mail: info@smitsstichting.nl. Op dit moment heeft iedereen nog te maken met de regelingen rondom het coronavirus, maar men kan zich al wel aanmelden voor hulp. De L. & N. Smit's Stichting zal dan een geschikte vrijwilliger zoeken.

Mensen die zelf geen hulp nodig hebben, maar juist graag hulp willen verlenen, kunnen zich ook melden bij de L. & N. Smit's Stichting.